Dezvăluiri la Comisia SRI: Cum se organizau zile onomastice la K2 şi ce prevedea protocolul SRI-ANI

Președintele Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri seară, după audierea timp de aproape cinci ore a fostului șef al ANI Horia Georgescu, că acesta din urmă a relatat despre zile onomastice la care au participat persoane din conducerea SRI și oameni politici.

RomaniaTV.net
15 nov. 2017, 19:36
Dezvăluiri la Comisia SRI: Cum se organizau zile onomastice la K2 şi ce prevedea protocolul SRI-ANI

„Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale, la care au participat persoane din conducerea SRI și persoane politice, despre zile de naștere ale șefului SRI, la vremea respectivă, și prim-adjunctului la vremea respectivă, care se țineau la K2 și la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituțiilor de forță. A enumerat toate instituțiile de forță. Sunt o parte din persoanele politice de la PSD, PDL, PNL și tot ce înseamnă zona de forță din Ministerul Justiției și instituțiile de forță ale statului”, a afirmat Manda.

Întrebat dacă la aceste întâlniri a participat și Laura Codruța Kovesi, Manda a spus: „Dacă aș confirma sau infirma vreunul dintre nume, ar trebui să fac la fel cu toate numele. S-a vorbit de instituții de forță, de informații, conducerea acestor instituții, inclusiv Ministerul Justiției, zona de parchete, zona de instanțe, nu pot da nume”.

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a mai declarat miercuri că nu știa de un protocol semnat în anul 2011 între ANI și SRI, după cum a afirmat fostul președinte al ANI Horia Georgescu, în fața membrilor comisiei.

„(n.r. — Horia Georgescu) A spus că în 2011 s-a semnat un protocol între ANI și SRI. Precizez că printre cele 65 de protocoale pe care le-am primit de la SRI nu se află niciunul cu ANI. Solicităm acest protocol de la ANI și din arhiva SRI”, a spus Manda.

El a adăugat că Horia Georgescu a indicat că acest protocol se află în arhiva ANI, la biroul de documente secrete.

„Vom solicita acest protocol de la ANI și solicităm acest protocol din arhiva SRI. Din câte am înțeles de la SRI, spuneau că nu există un astfel de protocol, acesta e motivul pentru care nici nu ni l-au trimis atunci când am solicitat toate protocoalele pe care le-au semnat din 2004”, a mai afirmat Manda.