Dezvăluiri şocante făcute de un medic din Iaşi: pacienţi internaţi la Socola deşi nu erau bolnavi psihic şi puteau fi salvaţi

Un medic neurochirurg din Iaşi face câteva dezăluiri incredibile. Acesta spune că mai mulţi păcienţi au fost internaţi la Socola deşi nu aveau o boală psihică şi puteau fi salvaţi.

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 07:49
Dezvăluiri şocante făcute de un medic din Iaşi: pacienţi internaţi la Socola deşi nu erau bolnavi psihic şi puteau fi salvaţi

Nurochirurgul din Iaşi trage un semnal de alarmă şi spune că în ultima perioadă tot mai multe persoane sunt internate la psihiatrie, deşi suferă de afecţiuni neurologice care se vindecă. Medicul spune că inclusiv o simplă tulburare de memorie oferă bolnavului o stare de agitaţie, iar acesta devine violent. Din acest motiv, rudele îl duc direct la psihiatrie.

Potrivit medicului, internările se fac prea uşor, iar pacientul ar trebui să fie supus înainte unui examen tomograf. În urma acestui test se poate stabili cu exactitate dacă este vorba despre o afecţiune psihică sau de una neurologică ce poate fi tratată.

În numeroase cazuri pacienţii puteau fi salvaţi printr-o interventie chirurgicala, însă familiile aflau acest lucru abia la necropsie.

Citeşte şi SCANDAL la Spitalul „Socola” din Iaşi. Angajaţii şi managerul, postări jignitoare pe Facebook