„Diabetul mi-a ucis bebeluşul. Dacă nu era familia lângă mine clacam”

O persoană din două nu știe că suferă de diabet sau nu se tratează! Însă în tot acest timp diabetul se infiltrează perfid și tăcut în casă primitoare a omului și începe să-și facă de cap. Acaparează din ce în ce mai mult teren, până devine stăpân și posedă tot. Iar când începe să-și arate colții e prea târziu să mai poată fi scos afară. Așa a pățit și Gabriela Airinei, care la 24 de ani a aflat că suferă de diabet de tip 1, insulinodependent. Boală a acționat mârșav în cazul ei, rapindu-i ce avea mai drag pe lume.

RomaniaTV.net
29 dec. 2018, 06:16
„Diabetul mi-a ucis bebeluşul. Dacă nu era familia lângă mine clacam”

Gabriela era insarcinata si ca orice gravida in ultimul trimestru isi numara zilele pana la marea intalnire cu bebelusul. Primul copil, mult asteptat, avea sa se nasca in cel mult doua saptamani, dupa calculele medicilor si evident daca totul mergea bine. Si teoretic nu ar fi avut ce sa mearga prost, fiindca nu avusese probleme de sanatate in timpul sarcinii. Dar ghinion, pe nepusa masa Gabi a intrat in coma si dupa o saptamana de inconstienta si lupta cu viata, a nascut, insa bebelusul din pacate nu a supravietuit.

,,Pana si-au dat seama medicii ca eu sunt de fapt in coma diabetica, am pierdut fetita, care era un copil normal. Am fost distrusa, imi facusem toate analizele in timpul sarcinii, dar ceva undeva a scapat de nu si-au dat seama medicii ca exista o crestere a glicemiei. Nu stiu cine a fost de vina. Mereu se zice ca mortul e vinovat”, a povestit Gabriela
Airinei cu lacrimi in ochi.

De la diabet gestational la diabet de tip 1

A urmat o perioada destul de dificila pentru ea si sotul ei. Nu putea sa se obisnuiasca cu gandul ca a pierdut pe cineva drag. Isi dorea cu ardoare sa devina mama, iar diabetul nu trebuia sa-i stea in cale. Initial fusese diagnosticata cu diabet gestational, dupa care diabetul a intrat in remisie. Dupa un an de zile a revenit si a ajuns la insulina, fiind diagnosticata de fapt cu diabet de tip 1. Diabetul gestational apare doar in timpul sarcinii, dupa care in majoritatea cazurilor se remite. Sunt si femei care au avut diabet gestational si au dezvoltat diabet de tip 2 in urmatorii 10 ani, dar aceasta proportie este de 20-50%.

Citeste continuarea pe superbebe.ro