Dialog HALUCINANT! Iubitorii de animale, AMENINŢAŢI de un poliţist local: Vă iau şi vă omor pe toţi VIDEO

Iubitorii de animale au filmat o acţiune de strângere a maidanezilor de pe străzi, care s-a lăsat din nou cu scandal. Un angajat de la poliţia locală îi ameninţă de iubitorii de câini: Vă iau şi vă omor pe toţi, a strigat plin de nervi poliţistului.

RomaniaTV.net
12 iul. 2014, 09:00
Dialog HALUCINANT! Iubitorii de animale, AMENINŢAŢI de un poliţist local: Vă iau şi vă omor pe toţi VIDEO

Curtea de Apel a hotărât pe 20 iunie să suspende normele de aplicare ale legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân, însă cu toate astea, ASPA continuă să ridice câinii de pe străzile Capitalei. După ce în ultima perioadă au avut loc mai multe conflicte între iubitorii de animale și hingherii ASPA, Sorin Oprescu a decis ca hingherii să acționeze însoțiți de polițiști.

Asta s-a întâmplat şi zilele trecute când ASPA a intrat într-un cartier din Bucureşti, însoţiţi de Poliţia Locală, pentru a ridica maidanezii. Acţiunea a fost filmată de un bărbat şi urcată mai apoi pe Internet. Pe imagini se vede un angajat al Poliţiei Locale care ameninţă iubitorii de animale.

Vezi şi: Scandal între şeful hingherilor din Bucureşti şi iubitorii de animale VIDEO

Fundaţia Vier Pfoten a depus o plângere penală împotriva conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) în care reclamă „săvârşirea faptelor de abuz în serviciu, înşelăciune, deturnare de fonduri şi uciderea animalelor fără drept”.
 
În urma hotărârii Curţii de Apel din 20 iunie normele de aplicare ale legii pentru gestionarea câinilor fără stăpân au fost suspendate, astfel că legea nu mai poate fi aplicată şi orice activitate legată de gestionarea câinilor fără stăpân este suspendată. În această situaţie cadrul legal în vigoare este asigurat în mod exclusiv de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor care prevede printer altele că „uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune”, relevă sursa citată.

„Având în vedere că Răzvan Băncescu a declarat public că prin folosirea unor „portiţe legale” activitatea ASPA poate continua ca şi până acum, Vier Pfoten consideră acest lucru de o deosebită gravitate deoarece înşeală cu bună ştiinţă cetăţenii şi instigă şi alte servicii publice de gestionare a câinilor fără stăpân la comiterea de infracţiuni”, susţine coordonatoarea proiectului „Câini fără stăpân” de la Vier Pfoten România, Anca Tomescu.

Citeşte şi Un nou SCANDAL între hingheri şi iubitorii de animale. Oamenii au blocat în trafic maşinile ASPA VIDEO

În opinia Vier Pfoten, motivarea reprezentanţilor conducerii ASPA pentru continuarea activităţii reprezintă „o ameninţare pentru întreaga societate”. Organizaţia face un apel la toate primăriile şi instituţiile abilitate să gestioneze situaţia câinilor fără stăpân, să respecte hotărârile justiţiei române, „măsură general valabilă, fără de care României nu i s-ar mai putea atribui noţiunea de stat de drept”.

„Vier Pfoten dezaprobă orice acţiune de violenţă, chemând atât autorităţile, cât şi societatea civilă la respectarea regulilor de convieţuire socială ale societăţii moderne”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Hingherii vor fi însoţiţi de poliţişti în acţiunile de prindere a maidanezilor

Mai multe organizaţii nonguvernamentale care apără drepturile animalelor au solicitat săptămâna trecută, printr-un protest în Parcul Izvor, oprirea capturării şi uciderii câinilor fără stăpân.

Cei aproximativ 200 de protestatari, în numele cărora a vorbit Mihnea Columbeanu, reprezentant al Asociaţiei „Cuţu-cuţu”, au mulţumit Justiţiei pentru „suspendarea normelor metodologice ale Legii 258/2014” şi au cerut ca „toate instituţiile statului, firmele particulare şi persoanele private să respecte hotărârea judecătorească”, organele de ordine „să împiedice şi să pedepsească orice infracţiuni în acest context”.

Citeşte şi Primăria Capitalei a oprit EUTANASIEREA MAIDANEZILOR. „Decizia este ABERANTĂ”, spune Sorin Oprescu

Am protestat şi la Strasbourg şi Basel pentru a ajuta câinii din Romania. Dacă aş avea de ales între două drumuri, unul cu câini şi unul cu oameni, aş merge pe cel cu câini„, a spus Sofia, o elevă de 11 ani din Iaşi, victimă a unei agresiuni stradale.

Mitingul a fost organizat de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului, Asociaţia „Respect, Serve & Protect Human and Non-Human Life”, Asociaţia „Cuţu, cuţu” şi Comunitatea iubitorilor de animale din România.

ASPA solicită Guvernului să depună contestaţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti de suspendare a normelor de aplicare a legii care permite uciderea maidanezilor, menţionând că în prezent programul de gestionare a câinilor fără stăpân funcţionează.

Vinerea trecută CAB a stabilit să suspende hotărârea de guvern prin care au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 258. După această decizie Curtea are un termen pentru a redacta motivarea şi a comunica, termen în care lucrurile merg ca şi până acum în Bucureşti. În acest moment activitatea ASPA nu este afectată, implicit programul de gestionare funcţionează în continuare şi solicităm Guvernului să depună contestaţie în termenul stabilit, un interval scurtat din 15 în 5 zile, altfel vom ajunge la situaţia de a bloca anumite activităţi prevăzute de aceste norme„, a declarat Răzvan Băncescu, directorul ASPA.