DIAN FOSSEY este celebrată de Google la cea de-a 82-a aniversare: Femeia care a trăit 20 de ani printre GORILE

DIAN FOSSEY, celebrată de Google la cea de-a 82-a aniversare, a fost una dintre persoanele care au trăit aproape toată viaţa printre gorile, oferind oamenilor detalii inedite despre aceste animale incredibile. Dian Fossey a mai fost numită doamna gorilelor. DIAN FOSSEY a murit într-un mod groaznic, fiind ucisă cu maceta în propriul cort.

16 ian. 2014, 04:32

Cu toate că pe harta Africii Rwanda pare cât un vârf de ac, o lume întreagă a aflat de această ţară datorită filmelor de la Hollywood şi a gorilelor cercetate de DIAN FOSSEY.

Cea de-a 82-a aniversare a lui DIAN FOSSEY a fost celebrată de Google, cercetătoarea fiind apreciată pentru lupta de decenii pe care a dus-o pentru salvarea gorilelor de munte de la exterminare. Mai mult, ea este creatoarea producţiei „Gorillas in the Mist”.

Citeşte şi DIAN FOSSEY, doamna gorilelor, ucisă cu maceta în mod sălbatic. Google îi aduce un omagiu FOTO ŞI video

DIAN FOSSEY a venit din Statele Unite în urma cu patru decenii în ţara africană pentru a studia gorilele, primate uriaşe de care populaţia nu ştia nimic până atunci. Aceste creaturi trăiesc la înălţimi de până la 3.700 de metri.

DIAN FOSSEY, cercetătorul care şi-a donat averea pentru a prinde braconierii de gorile

DIAN FOSSEY a trăit timp de aproape douăzeci de ani în condiţii de tabără, pierdută de cele mai multe ori în ceaţa munţilor. Treptat, ea a fost acceptată de zeci de gorile care au acceptat-o neconditionat in mijlocul lor. Povestea lui DIAN FOSSEY, femeia care traieste printre acesti giganti ai padurii a facut atunci inconjurul pamantului, datorita unui reportaj senzational, publicat in „National Geographic”. Cu toate acestea, cu cat devenea mai faimoasa in lumea alba, cu atat Fossey incomoda mai tare in Ruanda. Lupta ei pentru oprirea braconajului si salvarea gorilelor de la exterminare i-a fost fatala. Acum 25 de ani, in a doua noapte de Craciun, Fossey a fost macelarita cu macetele in cabana ei dintre vulcani. Inedit este faptul că a fost inmormantata in inima padurii, alaturi de gorila ei preferata, Digit, care fusese ucisa de catre braconieri in urma cu cativa ani.

Citeşte şi Copil de un an şi jumătate, dat pe mâna gorilelor VIDEO

Cu toate acestea, din momentul în care s-a terminat povestea lui DIAN FOSSEY, a început legenda ei. Centrul de studii si cercetare pe care l-a fondat intre muntii Karisimbi si Bisoke, botezat cu numele de Karisoke, a inflorit si a devenit sinonim cu lupta pentru cauza gorilelor de munte. Mii de oameni de stiinta s-au perindat pe-aici si milioane de dolari au fost donate pentru conservarea mediului si a habitatului acestor animale uluitoare, dar atat de vulnerabile in fata interventiilor ucigase ale omului. Puii de gorila de munte sunt la mare cautare in lume. Cu toate acestea, pentru a captura un singur pui, braconierii trebuie sa ucida intregul grup care il protejeaza. Cum populatia totala a gorilelor de munte de pe glob nu atinge 800 de exemplare, fiecare animal in sine are o valoare inestimabila.

Citeşte şi Adorabil: Un pui de gorilă jucăuş primeşte un pupic de la o fetiţă VIDEO

Povestea fascinanta a DIAN FOSSEY si a gorilelor de munte a facut din Ruanda o tara celebra in anii ’80, dar imaginea ei avea sa se schimbe radical, la putin timp dupa aceea. Tensiunile dintre cele doua etnii – hutu si tutsi – au atins cote fierbinti si au degenerat complet in macelul din 1994. In doar trei luni, 800.000 de ruandezi din randul tutsilor minoritari si-au pierdut viata, taiati in bucati cu macetele. Rwanda si-a aplicat singura eticheta de tara violenta, primitiva, in care vecinii si prietenii sunt in stare sa se cioparteasca intre ei, fara nici un fel de sentiment de culpa. 

Dian Fossey, povestea ULUITOARE a femeii care a învăţat să fie o gorilă

 

Surprinzator, dar admirabil totodata, Rwanda a devenit in foarte scurt timp cea mai asezata si mai ordonata tara a continentului negru, recunoscuta astfel in toate statisticile internationale.

Citeşte şi Reuniune de familie între gorile: Doi fraţi, reuniţi după ani întregi, se îmbrăţişează FOTO