DIASPORA, mobilizare uriaşă pentru răniţii de la COLECTIV

Drama tinerilor care se zbat între viață și moarte nu îi lasă indiferenţi pe românii din afara graniţelor. Împrăştiaţi prin toată Europa, ei se mobilizează pentru a-i ajuta pe conaţionalii lor aflaţi în suferinţă. Cei care locuiesc în ţări unde au ajuns o parte dintre răniți vor să strângă bani pentru victime sau chiar să le cazeze rudele la ei acasă.

09 nov. 2015, 08:11
DIASPORA, mobilizare uriaşă pentru răniţii de la COLECTIV

De cum au auzit că mai mulţi răniţi de la Colectiv au fost transferaţi în spitalele din ţările lor adoptive, românii de acolo s-au mobilizat şi vor să ajute. Şi, pentru că sprijinul autorităţilor de la Bucureşti se îndreaptă doar spre victime, diaspora vine în ajutorul familiilor, care vor petrece luni de zile printre străini.

CITEŞTE ŞI Victimele din Colectiv, URMĂRITE DE BLESTEMUL FOCULUI. Coincidenţe stradii care îţi ridică părul pe tine

„Locuiesc lângă spital. Dă, te rog, datele mele rudelor celor doi pacienţi care vor fi transferaţi la Haukeland. Am trecut printr-o experienţă similară cu fratele meu şi ştiu cât de important e să ai sprijin”, scrie un român stabilit în Norvegia.

Într-o mobilizare fără precedent pe Facebook, mulţi își pun casele la dispoziţie pentru a caza rudele răniţilor. Alţii se arată dispuşi să strângă bani pentru victime şi familiile acestora.

Gina Ilie, româncă stabilitp la Rotterdam: „Sunt dispusă sa le ofer membrilor familiilor casa mea. Am o casă destul de mare în care pot caza de la 4 până la 6 persoane pentru o perioadă nelimitată”.

Românii din diaspora se chinuie să găsească și locuri în spitale pentru răniţii care încă sunt la Bucureşti. Ferenţ Sisec, medic rezident în Anglia, a anunțat că poate duce un tânăr la spitalul din Oxford unde lucrează.