DIESELGATE. Volvo, Renault, Jeep şi Nissan, implicate în scandalul noxelor

Cel mai mare club auto din Germania, ADAC, susţine că scandalul noxelor depăşeşte cu mult curtea celor de la Volkswagen. Potrivit ADAC, modelele altor companii auto de renume din Europa ajung să depăşească normele europene în materie de noxe la maşini diesel, printre care Volvo, Renault sau Jeep.

01 oct. 2015, 10:31
DIESELGATE. Volvo, Renault, Jeep şi Nissan, implicate în scandalul noxelor

Cel mai mare club auto din Germania, ADAC, susţine că scandalul noxelor priveşte mult mai multe firme decât Volkswagen. Potrivit ADAC, modelele altor companii ajung să depăşească şi de zece ori normele europene în materie de noxe la maşini diesel – ar fi vorba de modelele Volvo S60, Renault Espace Energy şi Jeep Renegade. Nissan X-Trail stă şi mai rău – produce de 14 ori mai multe noxe decât prevăd normele europene.

Germanii de la ADAC au folosit o nouă grilă de criterii, care va fi aplicată la nivel european abia peste doi ani. De aici şi discrepanţa dintre testele aprobate de Comisia Europeană – unde toţi producătorii de motoare diesel au trecut probele – şi cele ale ADAC, scrie Digi.

Potrivit publicaţiei The Independent, anunţul celor de la ADAC nu face decât să ridice noi semne de întrebare şi în privinţa modelelor de la alte companii de top din industria auto ca Mercedes, BMW, Mazda, Fiat, Ford şi Peugeot.