Dieta astrală, o soluţie practică pentru femei

Dieta astrală înseamnă o dietă care urmăreşte fazele lunii. Luna, rece şi argintie, ne influenţează viaţa în cele mai neaşteptate detalii. Simbolul feminin în astrologie are patru faze: luna în descreştere, luna noua (Crai Nou), luna în creştere şi luna plină.

21 mart. 2018, 12:58
Dieta astrală, o soluţie practică pentru femei

Luna in descrestere

Dureaza 14 zile, timp in care luna scade de la stadiul de luna plina la stadiul de luna noua. Este perioada ideala pentru dezintoxicarea organismului si pentru inceperea curelor de slabire. Este perioada in care n-ar trebui sa te mai apropii de cafea, ceai (inclusiv cel verde), alcool, zahar, sare in exces, orez alb, paste, paine, aluaturi.

Pentru purificarea limfei – Paine cu unt (in nici un caz margarina) si ceapa tocata, din belsug, fara sare, piper sau alte adaosuri. De 3 ori pe zi, cate una, maximum doua felii subtiri de paine neagra sau graham. Intre mese, apa din abundenta. Durata: 3 zile consecutive. O astfel de cura e suficienta o data la trei luni.

Produsele lactate trebuie consumate cu economie. Poti manca orice leguma, mai putin cartofi , si orice fruct, in afara de grapefruit (contine naningerin, care inhiba o enzima importanta pentru dezintoxicare). Poti face, in aceasta perioada, o cura cu ceai de urzici sau o cura de citrice (exceptie, cum spuneam, grapefruit). Vor avea un efect maxim pentru dezintoxicarea corpului. Daca organismul cere si carne, permisa e doar cea de vita sau pui.
Luna noua, prima faza din dieta astrala

In aceasta zi, capacitatea organismului de a se dezintoxica este maxima, de aceea, in aceasta zi, ar fi bine sa postesti. Negru. Organismul tau se va intari.
Luna in crestere

Inca o perioada de aproximativ 14 zile, in care luna trece de la stadiul de luna noua la stadiul de luna plina. In aceasta perioada se stocheaza energia. Mineralele si vitaminele sunt absorbite mult mai rapid si sunt mai eficiente. Acum e bine sa mananci cereale integrale (grau, orez, orz, ovaz, mei, hrisca), patrunjel, morcov, ceapa, varza, seminte de floarea-soarelui si de dovleac, nuci. Poti manca, de asemenea, masline negre, lapte si produse lactate de capra, galbenus de ou, cimbru, oregano, busuioc, sofran, hrean.
Luna plina

In aceasta zi, apa se acumuleaza foarte repede in tesuturi, slabindu-le rezistenta. De aceea, e bine sa mananci cat mai usor, fara sare. Ba chiar si fara unele legume sau verdeturi, cum ar fi mararul, care contin mai multa sare.