Dieta care îţi poate salva viaţa – 6 alimente care luptă în linia întâi

Astăzi ne îndreptăm atenţia asupra unui subiect important şi îţi prezentăm o dietă care, aparent, ţi-ar putea salva viaţa.

22 oct. 2014, 09:59
Dieta care îţi poate salva viaţa – 6 alimente care luptă în linia întâi

O inima sanatoasa nu inseamna ca trebuie sa renunti la lucrurile pe care le iubesti. Iar daca stii cum sa valorifici puterea acestor 6 alimente, vei reusi sa scazi nivelul colesterolului din organism.

Scenariul este simplu si poate ti s-a intamplat si tie la un moment dat: ai fost la medic, ti-ai facut un test de sange si ti s-a spus ca trebuie sa reduci nivelul colesterolului. In cazul in care nu ti s-a intamplat tie personal, ar putea fi vorba de cineva cunoscut, de o persoana apropiata sau o ruda.

Citeşte şi Dieta Dash, cel mai sănătos regim de slăbire

Ce este trebuie sa retii: nivelul colesterolului din sange este cel care creste riscul de aparitie a bolilor de inima. Iar motivul pentru care ti s-a spus ca trebuie sa reduci colesterolul are legatura cu reducerea acestui risc? Asa ca astazi iti prezentam o dieta care literalmente iti poate salva viata si iti explicam cum anumite alimente pot reduce nivelul colesterolului din sange.

Este important sa realizezi ca, desi trebuie sa stii care este nivelul colesterolului tau, cifrele nu reprezinta totul. Riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare depinde de o serie de factori, care includ, printre altele, predispozitia genetica, fumatul, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, sedentarismul (adica lipsa exercitiilor fizice) si obezitatea.

Citeşte şi DIETA DUKAN. Reţete Dukan pentru etapa de croazieră

De fapt, majoritatea oamenilor care sufera un atac de cord au niveluri de colesterol care sunt considerate „normale”. Chiar si asa, colesterolul este o parte fundamentala a problemei privite in ansamblu.

Indiferent daca doctorul tau ti-a recomandat un tratament medicamentos, stilul de viata este extrem de important. Iar un element central in ceea ce priveste scaderea colesterolului este dieta – dar asta nu inseamna ca totul se reduce la excluderea alimentelor din dieta ta.

Includerea anumitor ingrediente in dieta ta poate, de fapt, sa scada nivelul colesterolului si poate reduce riscul de boli de inima si de accidente vasculare cerebrale.

Specialistii britanici au analizat cercetarile internationale de top in acest domeniu si au identificat 6 alimente in cazul carora exista cele mai bune dovezi ca ajuta la scaderea colesterolului si la protejarea inimii.

Studiile au aratat ca exista o reducere a colesterolului de tip LDL (colesterolul „rau”) cu pana la 20% in trei luni, atunci cand au fost combinate aceste 6 alimente cu o dieta sanatoasa.
 
Citeste mai mult pe feminis.ro