Dieta cu salate: minus 2kg în 7 zile

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, atunci dieta cu salate este soluția. Salatele sunt asociate cu mâncatul sănătos și pierderea în greutatea, așa că o astfel de dietă te va ajuta să slăbești 2 sau chiar mai multe kilograme în funcție de salatele pe care le consumi.

RomaniaTV.net
24 apr. 2018, 09:20
Dieta cu salate: minus 2kg în 7 zile

Trebuie să ai grijă însă la salatele pe care le incluzi în dietă, deoarece nu toate sunt bune pentru silueta ta.

O salată sănătoasă trebuie să încorporeze toate categoriile de alimente necesare unui organsim sănătos. De asemenea, la o salată tradițională cu roșii, castraveți și salată verde include și proteine precum carne slabă, ouă, brânză degresată sau nuci, ceea ce va ajuta la creșterea senzației de sațietate.

Evită topping-urile

Alege frunze de salată închise deoarece au o bază nutrițională mai mare decât salatele cu frunze deschise. Adaugă boabe fierte de orez negru, quinoa, dovleac sau orice alte semințe.

E mai bine să renunți la topping-ul din salată, mai ales dacă vrei să scapi de câteva kilograme.

Topping-urile din comerț nu sunt bune pentru siluetă, cu atât mai puțin dacă ții regim. În ceea ce privește legumele, poți alege ce vrei tu, optează cel puțin pentru 2-3 legume de culori diferite.

Ca garnitură, alege crutoane, brânză, nuci sau semințe în cantități mici.

Cât slăbești?

Estimativ, dieta cu salate te scapă de aproximativ două kilograme într-o săptămână.

Nu trebuie să mănânci doar salate ca să slăbești

Orice nutriționist îți va spune că un singur fel de mâncare, consumat fie doar și pentru o săptămână, nu te va ajuta să slăbești și să fii sănătoasă. Pentru a slăbi sănătos, alege să integrezi salatele în alimentația zilnică, care trebuie să fie la fel de sănătoasă.

De exemplu, mănâncă o salată între mesele principale.

Exemplu de salată pentru slăbit

Salată de orez sălbatic

Conține 307 calorii, 6.1 g grăsime, dintre care 1.2 g frăsimi saturate, 11 mg sodiu, 55.2 g carbohidrați, 5.4 g fibre, 11.2 g zahăr, 10.3 g proteine.

Orezul sălbatic, ceapa roșie, caju și rucola sunt ingredientele de bază pentru această salată bogată în antioxidanți. Poți adăuga puțin pătrunjel și chiar o picătură de miere pentru un gust ușor dulce.

Superdieta cu peşte