Dieta rapidă: Află de ce este nocivă

Cine nu îşi doreşte să slăbească într-un timp cât mai scurt? Fie că vrei să fii pregătită pentru plajă sau să arăţi superb în noua rochie pe care ţi-ai cumpărat-o, să dai jos kilogramele în plus rapid poate fi dificil şi, pe deasupra, deloc sănătos.

22 iul. 2014, 10:26
Dieta rapidă: Află de ce este nocivă

Iată de ce o dietă rapidă este nocivă.

Pentru început, ce este o dietă rapidă? De regulă, persoanele care doresc să slăbească foarte repede urmează o dietă strictă cu un conţinut scăzut de calorii şi consumă alimente cu un conţinut foarte mic de nutrienţi necesari organismului. Se ajunge astfel la înfometare, dar kilogramele în plus dispar ca prin minune. Din păcate, acest lucru nu este sănătos.

Semne ca tii o dieta nociva

Dacă urmezi o astfel de dietă rapidă, efectele negative nu vor întârzia să apară. Un organism sănătos are nevoie de calciu, vitamine, proteine şi alte substanţe nutritive, iar dacă acestea lipsesc, corpul tău nu va funcţiona cum trebuie.

Citeşte şi Dieta de vară expres: Meniul care te ajută să slăbeşti în timp-record

De exemplu, o carenţă gravă de calciu duce la pierderea masei osoare şi chiar la osteoporoză. Lipsa substanţelor necesare organismului duce la distrugerea acestuia; te vei simţi mereu slăbită şi, mai mult de atât, chiar şi sistemul nervos va fi afectat, astfel încât vei observa că atenţia şi memoria ta încep să aibă de suferit.

Vezi de ce este dieta rapida nociva pe cosmopolitan.ro.