Dieta temporară te poate ajuta să slăbeşti rapid

Prima regulă atunci când ții dietă este aceea că trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi ca să poți slăbi. Totuși, tăierea caloriilor pentru o perioadă prea lungă de timp determină de fapt organismul să conserve energia, încetinind astfel procesul de ardere al caloriilor.

05 oct. 2017, 08:25
Dieta temporară te poate ajuta să slăbeşti rapid

Potrivit nutriționiștilor din Australia, dieta eficientă este cea care nu îngreunează metabolismul și la care renunți o dată la câteva săptămâni. În urma studiului publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tasmania, s-a constatat că persoanele supraponderale care au ținut dietă urmată de o perioadă de o pauză au reușit să slăbească mai mult decât cele care au ținut o dietă continuă.

Odată obținute rezultatele dorite, acestea se pot menține pe termen lung continuând dieta temporară. Aceasta funcționează atât de bine datorită procesului de termogeneză.

Înainte de a încerca această dietă este important să reții că unul dintre factorii care îi garanteaza reușita ține și de numărarea caloriilor din săptâmânile în care mănânci normal, fără restricții. De aceea, e bine să eviți alimentele care te pot îngrășa și să nu mănânci mai târziu de ora 7 seara.

De asemenea, există și posibilitatea de inadaptare a organismului la dietă, în sensul în care poate stimula în exces apetitul, având efectul opus.

Sportul nu trebuie nici el neglijat, căci slăbirea bruscă poate provoca lăsarea pielii, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. În plus, un corp cu o musculatură bine lucrată va folosii caloriile drept combustibil chiar și atunci când se odihnește, iar tu vei slăbi chiar și în zilele de repaus.

Citeşte şi Dieta bogată în proteine pe clickpentrufemei.ro