Diete minune care dau rezultate

Fie că vrei să scazi în greutate sau doar să îți echilibrezi regimul alimentar, ți-am pregătit câteva diete-minune, care cu siguranță îți vor fi de ajutor și vor da rezultatele pe care le aștepți.

16 oct. 2018, 09:45
Diete minune care dau rezultate
  1. 1.     Dieta ketogenică
  2. Dieta ketogenică poate fi una dintre dietele revoluționare pentru anul 2019. Obiectivul său principal este pierderea în greutate și din ce în ce mai multă lume dorește să o urmeze. Programul dietei ketogenice se concentrează pe o dietă bogată în carbohidrați și o cantitate mare de grăsimi sănătoase, cu proteine care se încadrează în parametrii moderați de consum. Dieta ketogenică, denumită și „Keto”, ajută la epuizarea cantității de glucoză din corp, astfel încât corpul va arde grăsimi. Acest lucru se întâmplă prin limitarea cantității de carbohidrați consumate. În dieta Keto, oamenii trebuie să își fixeze ca obiectiv să consume în jur de 5-10% din caloriile lor totale sub formă de carbohidrați. Desigur, ca și în cazul oricărei alimentații, aceste cifre diferă în funcție de fiecare persoană în parte, dar obiectivul standard este de 5-10%. Această dietă poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de cât de repede reușiți să vă adaptați cu cerințele dietei ketogenice. O astfel de dietă va avea beneficii înzecite dacă este alăturată mișcării fizice. Așadar, este recomandat să faceți exerciții fizice de tip cardio. Pe lângă pierderea în greutate, veți reuși la finalul dietei să vă stabiliți un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat!

    1. 2.     Dieta DASH

    Dieta DASH, care presupune abordări dietetice pentru stoparea hipertensiunii arteriale, este promovată de majoritatea specialiștilor și, astfel, rămâne în trenduri și pentru anul 2019. Ea încurajează consumul alimentelor despre care mereu vi s-a spus că este bine să le consumați (fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi), care sunt bogate în substanțe nutritive, cum ar fi potasiul, calciul, proteinele și fibrele. De asemenea, dieta DASH descurajează consumul alimentelor bogate în grăsimi saturate, cum ar fi carnea grasă, alimentele lactate cu conținut ridicat de grăsimi și uleiurile tropicale, precum și băuturile îndulcite cu zahăr și dulciurile. Dacă dorești să urmezi dieta DASH, asta presupune, de asemenea, limitarea capacității de sodiu la 2300 miligrame pe zi, care în cele din urmă va scădea până la aproximativ 1500 miligrame. Dieta DASH este extrem de bine echilibrată și poate fi urmată pe termen lung, acesta fiind un motiv important pentru care experții în nutriție o clasifică drept cea mai bună dietă atât pentru slăbit, cât și atunci când dorim să abordăm un stil de viață sănătos, alături de dieta Mediteraneană.

    1. 3.     Dieta Weight Watchers

    Bazându-se pe un stil de viață mai sănătos, combinat cu pierderea de kilograme, dieta Weight Watchers (Monitorizarea Greutății) este mult mai mult decât indică numele acesteia. Programul Weight Watchers, lansat la sfârșitul anului 2015, a fost conceput pentru a ajuta oamenii să mănânce mai bine, să facă mai multă mișcare și să-și schimbe mentalitatea, iar aceleași principii sunt la fel de valabile și pentru anul 2019. Programul SmartPoints al acestei diete atribuie fiecărui aliment și băuturi o valoare, pe baza nutrienților lor, orientându-i pe cei ce urmează acest program să mănânce fructe, legume și proteine slabe și să stea departe de zahăr și grăsimi nesănătoase. Partea de rezistență a acestui plan este accesul multiplu (prin întâlniri în persoană, chat online sau telefon) care are scopul de a sprijini persoanele care au pierdut în greutate prin intermediul unui astfel de program, au păstrat-o sub control sau au fost instruiți în tehnici de gestionare a greutății comportamentale.

    1. 4.     Dieta strămoșilor „Paleo

    Cu sute de ani în urmă, lucruri precum cerealele colorate sau chips-urile nu existau și cu siguranță că acest lucru s-a întâmplat din motive întemeiate. În prezent, corpurile noastre sunt aproape dependente de alimente intens procesate, care ne fac doar rău. Dieta Paleo ne duce înapoi în timp și ne încurajează să adoptăm stilul alimentar al strămășilor noștri, scoțând produsele lactate, cerealele, zahărul rafinat, făina și orice alte alimente procesate. Practic, dieta Paleo ne ajută să realizăm un echilibru optim între proteine, carbohidrați și grăsimi și, astfel, sănătatea noastră va beneficia de multe avantaje. De asemenea, ea micșorează încărcătura glicemică a organismului, realizând un raport sănătos între acizii grași saturați și cei nesaturați și implicând numeroase vitamine și nutrienți. Pe scurt, dieta Paleo elimină toate alimentele moderne, procesate și ne face să ne întoarcem în timp, la ceea ce mâncau strămoșii noștri. Acest tip de dietă a fost adoptat de vedete precum Adriana Lima, celebrul model de la Victoria’s Secret, sau Megan Fox, așa că ar fi bine să îi dai și tu o șansă în anul 2019.

    1. 5.     Dieta Rina

    Dieta Rina este foarte populară în rândul vedetelor de la Hollywood și cu siguranță trebuie să incluzi pe lista obiectivelor tale pe 2019. Acest regim te poate ajuta să scazi în greutate, dar și să eviți diferitele probleme de sănătate, cum ar fi artrita sau cancerul. Teoria pe care se bazează această dietă spune că unele alimente, cum ar fi carnea, grâul, zahărul rafinat și alimentele procesate, determină corpul tău să producă acid, care nu este bun pentru corpul nostru. Dieta Rina a devenit cunoscută atunci când celebra Victoria Beckham a scris o postare pe o rețea de socializare cu privire la o carte de bucate cu dieta Rina în anul 2013. Se pot consuma majoritatea fructelor și legumelor, soia și tofu, precum și niște fructe cu coajă lemnoasă, semințe și leguminoase. Acestea sunt alimentele care te fac să fii mai alcalin – nu pare atât de dificil de urmat, nu? Produsele lactate, ouăle, carnea, majoritatea cerealelor și alimentele procesate, sunt interzise în cadrul acestei diete dat fiind faptul că se duc pe partea acidă. De asemenea, se recomandă să nu consumați alcool sau cofeină.