Dietele de care trebuie să te fereşti

Din cauza promovării tot mai excesive a falsei perfecțiuni prin intermediul mass-media, din ce în ce mai multe fete, de la cele mai mici până la cele mai mature, ajung să urmeze diete total nepotrivite. Din cauza acestora, cele mai multe dintre ele ajung să e înfometeze și să se îmbolnăvească.

RomaniaTV.net
24 apr. 2017, 09:04
Dietele de care trebuie să te fereşti

Dietele de care ar trebui să ne ferim apar la tot pasul și sunt cele mai numeroase. Multe fete cad în capcana acestora și ajung să își facă rău doar din cauza stereotipurilor construite în ultimul timp, în jurul frumuseții adevărate.

În primul rând, ar trebui să conștientizați faptul că, nimeni, niciodată nu a afirmat faptul că doar dacă ești slabă și foarte înaltă, ești considerată cu adevărat frumoasă. Fetele ce par perfecte pe sticlă sau în reviste sunt extrem de retușate înainte de a apărea în fața noastră și de aceea s-a creat o idee greșită cu privire la perfecțiune.

Gândește-te că ești frumoasă exact așa cum ești și că nu ar merita, sub nicio formă, să te înfometezi, mai ales din cauza faptului că nu vei pierde în greutate dar, garantat, te vei îmbolnăvi.

În continuare, vă vom prezenta dietele de care ar trebui să vă feriți. Acestea sunt cele mai dăunătoare pentru sănătate și vă vor da organismul peste cap, într-un timp foarte scurt.

Dorința femeilor de a pierde rapid în greutate le face să decurgă la soluții rapide. Această dietă este una dintre cele mai dăunătoare pentru organism.

Dieta cu mere

Această dietă îți promite că vei pierde 7 kg în doar 7 zile. Pentru cei cunoscători, deja ceva nu sună bine. Nu ai cum să pierzi atât de multe kg într-un timp atât de scurt și să te și menții.

Dieta cu mere presupune o alimentație formată doar din mere și apă. Se menționează că această dietă trebuie ținută doar pe parcursul unei săptămâni, fiecare masă fiind compusă din două mere și două căni cu apă. Nimeni nu ar trebui să încerce așa ceva. Mai bine o dietă mai echilibrată ținută pentru o perioadă mai lungă de timp decât ceva foarte strict și nesănătos. Chiar dacă în 7 zile pierzi 7 kg, în următoarele zile, după încheierea dietei vei pune înapoi dublu.

O altă dietă „toxică” este cea bazată doar pe smoothie-uri. Deși, deseori acestea sunt bogate în nutrienți, nu este indicat ca acestea să fie consumate pentru o lungă perioadă de timp, fără alte alimente pe lângă. Acestea ar trebui introduse în dietele echilibrate. Astfel, totul va fi, cu adevărat, util.

Totuși, în dietele prezentate mai sus există câteva alimente însă, în ultimul timp, internetul a fost bombardat și de diete ce presupun înfometarea, în adevăratul sens al cuvântului. Multe fete și femei cad pradă tentației de a slăbi cât mai mult într-un timp extrem de scurt și de aceea, ajung să bea doar apă și ceaiuri pentru o perioadă lungă de timp. Bineînțeles că urmările sunt extrem de grave. Pe lângă faptul că se îmbolnăvesc, adeptele unor astfel de diete ajung să se îngrașe foarte mult în perioada de recuperare și să intre în depresie mai târziu.

Sursa: diete-sanatoase.ro