Diferenţa dintre fructe şi sucurile de fructe: Este foarte important pentru sănătatea ta să ştii acest lucru

Consumul de fructe proaspete este recomandat nenumăraţi medici şi nutriţionişti, beneficiile acestuia asupra sănătăţii fiind binecunoscute. Totuşi, cei care aleg calea uşoară de a consuma fructe, respectiv sucurile de fructe, fac o mare greseală.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 13:56
Diferenţa dintre fructe şi sucurile de fructe: Este foarte important pentru sănătatea ta să ştii acest lucru

În urma a trei studii de amploare, realizate în SUA, Marea Britanie şi Singapore, s-a descoperit că persoanele care consunam în fiecare săptămână cel puţin două porţii de anumite fructe întregi, mai ales afine, struguri, mere şi pere, îşi reduceau riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 23% în comparaţie cu persoanele care consumau o singură porţie pe lună, scrie descopera.ro.

Citeşte şi O singură doză de suc carbogazos pe zi măreşte riscul de diabet

În schimb, persoanele care consumau în fiecare zi o porţie sau mai mult de suc de fructe înregistrau o creştere a riscului de a suferi de diabet de până la 21%.

„Consumul mai mare de anumite fructe, mai ales de afine, struguri, mere şi pere, era asociat în mod semnificativ reducerii riscului de a dezvolta diabet de tip 2, pe când consumul sporit de suc de fructe era asociat unui risc sporit”, scriu autorii în noua cercetare.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mâncăm fructe înainte de masă