Diferenţe colosale în ţară la preţul gigacaloriei. Ce oraş are cele mai mici facturi la căldură

În ţară se înregistrează diferenţe colosale la preţul gigacaloriei. Acesta variază de la 169 de lei, la Cluj, până la 997 de lei, la Brad, în judeţul Hunedoara, unde încălzirea se face printr-o centrală pe păcură.

27 nov. 2014, 10:26
Diferenţe colosale în ţară la preţul gigacaloriei. Ce oraş are cele mai mici facturi la căldură

Preţul gigacaloriei în ţară diferă de la oraş la oraş, cel mai scăzut preţ fiind la Cluj – 169 de lei.

În localitatea Brad din Hunedoara, preţul gigacaloriei este de 997 de lei, căldura fiind produsă de o centrală pe păcură. Acesta este cel mai mare preţ pe gigacalorie din ţară. Din fericire, oamenii plătesc doar 295 de lei, diferenţa fiind subvenţionată de la bugetul local.

În majoritatea localităţilor din ţară, consiliile oferă subvenţii pentru o parte din sumă. Cu toate acestea, oamenii plătesc facturi destul de mari la încălzire.

Facturi mari plătesc şi locuitorii din Focşani. Acolo preţul unei gigacalorii este de 395,81 de lei, iar aproximativ 50% din locuinţele din Focşani mai sunt racordate la energie termică. 

Facturi foarte mari plătesc, de asemenea, locuitorii din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita. Acolo preţul unei gigacalorii este de 304,54 de lei.

În Iaşi preţul unei gigacalorii este de 265 de lei. În Drobeta Turnu Severin preţul de este 227,5 lei, însă oamenii plătesc doar 200 de lei, diferenţa fiind subvenţionată de la bugetul local.

La Deva, preţul unei gigacalorii este de de 178 de lei, iar oamenii plătesc 113 lei. Preţul este, însă, la fel ca anul trecut.