SIMONA HALEP – KATERINA SINIAKOVA 6-1, 2-6, 6-0: Victorie superbă, Simona începe anul cu un turneu câştigat

Simona Halep a început anul 2018 cu o victorie spectaculoasă în finala de la Shenzen. A învins-o pe Katerina Siniakova, deţinătoarea trofeului, după un meci jucat în sală, fără spectatori. Acesta este al 16-lea trofeu din cariera jucătoarei române.

06 ian. 2018, 04:55

Simona Halep, locul 1 WTA, a câștigat turneul de la Shenzen, China, contra cehoaicei Katerina Siniakova, locul 47, scor 6-1, 2-6, 6-0, după un meci disputat în condiții excepționale, în sală, după ce fusese amânat mai multe ore din cauza ploii. E al doilea trofeu la Shenzen, după cel din 2015. 

Halep a reuşit două break-uri, unul la scorul de 2-1 şi celălalt la scorul de 4-1 pentru a-şi trece primul set pe tabelă, după 25 de minute.

În setul al doilea, Siniakova a avut prima ei minge de break în acest meci la scorul de 2-1. Jucătoarea cehă a fructifcat-o, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Siniakova a mai câştigat o dată pe serviciul Simonei Halep, apoi a luat toate ghemurile, impunându-se cu 6-2, după 53 de minute.

Decisivul a încpeut cu un break al Simonei Halep. Liderul WTA a fost apoi de neoprit în a-şi lua revanşa în faţa jucătoarei cehe. Românca a încheiat partida cu 6-0, după o oră şi 13 minute de joc

În singura lor întâlnire anterioară, Siniakova, 21 de ani şi 1,74 metri înălţime, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Atunci, a fost prima victorie a sportivei cehe în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA (Halep era pe locul 4 atunci).

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Halep şi Siniakova vor fi adversare şi în finala de dublu, care va avea loc după cea de simplu, tot în sală. Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, va întâlni în ultimul act echipa Simona Halep/Irina Begu.

SIMONA HALEP- IRINA BEGU, finală la dublu la Shenzhen 2018 se joacă în sală. LIVE SCORE

În ciuda victoriei, Halep poate fi detronată în ierarhia WTA. Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 2 WTA, a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier de la Sydney. competiţie care va începe duminică, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters.

Cu o evoluţie bună la Sydney, turneu de 470 de puncte, Muguruza poate spera să ajungă la Australian Open (15-28 ianuarie) ca număr 1 mondial, însă nu va fi decât a treia favorită, după Simona Halep, care se va menţine pe locul I WTA şi săptămâna viitoare, şi după Caroline Wozniacki.