HALEP, prima victorie la Turneul Campioanelor 2017: 6-4, 6-2 Revanşa, totul despre meciul Simonei!

Simona Halep, locul 1 WTA, a câștigat primul meci de la Turneul Campioanelor 2017, contra Carolinei Garcia, locul 8 WTA, scor 6-4, 6-2, din Grupa Roșie.  

23 oct. 2017, 10:56
HALEP, prima victorie la Turneul Campioanelor 2017: 6-4, 6-2 Revanşa, totul despre meciul Simonei!

Simona Halep – Caroline Garcia 6-4, 6-2 

Halep – Garcia 6-4, 5-1, Simona, la un game de prima victorie în Turneul Campioanelor.

Halep – Garcia 6-4, 3-1, Simona face un pas decisiv spre câştigarea meciului.

Halep – Garcia 6-4, 1-1, fiecare jucătoare îşi ia serviciul în setul al doilea.

HALEP-GARCIA ONLINE STREAM Turneul Campioanelor 2017: 6-4, victorie în primul set!

Halep – Garcia 5-4. Simona Halep a reuşit din nou un break 

Halep – Garcia 3-4, franţuzoaica ia două game-uri la rând.

Halep – Garcia 3-2. Simona Halep a reuşit primul break al partidei de o manieră impresionantă, fără punct pierdut. 

Halep – Garcia 1-2. Caroline Garcia a servit perfect şi nu a pierdut niciun punct în al treilea game al partidei.

Halep – Garcia 1-1. Simona Halep a câştigat la mare luptă pe propriul serviciu, după ce a salvat două mingi de break ale adversarei.

Deși a devenit ultima jucătoare calificată în Singapore, despre franțuzoiacă se poate spune că este și cea mai în formă jucătoare din acest moment, având în vedere că a câștigat turneele de la Wuhan și Beijing.

Partida dintre sportivele din România și Franța va fi prima din a doua zi a competiției de final de an din Singapore și, de asemenea, prima din Grupa Roșie. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, primele două jocuri, inclusiv unul din 2017, fiind adjudecate de Halep, iar la ultimul, cel din finala de la Beijing, victoria i-a revenit lui Garcia.

 DIGI SPORT LIVE VIDEO HALEP-GARCIA ONLINE STREAM Turneul Campioanelor 2017. 

 

Simona Halep a câștigat confruntările din optimile de finală de la Sydney, din 2016, cu 6-4, 2-6, 6-1 și din sferturile de finală de la Toronto, din 2017, 6-4, 6-2 (ulterior, românca a pierdut clar în fața Svitolinei, în semifinale), iar Caroline Garcia s-a impus cu 6-4, 7-6(3), în finala de la China Open, la o zi după ce românca a devenit sigură de faptul că va trece pe primul loc în clasamentul WTA, poziție pe care se află și în prezent.

Caroline Garcia, a opta jucătoare calificată la Turneul Campioanelor, este și singura din Grupa Roșie împotriva căreia Simona Halep are palmares pozitiv. În cazul celorlalte două adversare, Halep se află ”la egalitate” cu Elina Svitolina, două victorii de fiecare parte, și este condusă la ”directe” de Wozniacki, 1-3.

Meciul dintre Halep și Garcia va fi urmat de cel dintre Elina Svitolina și Caroline Wozniacki.

În etapa a doua a grupelor, românca, dacă o va învinge pe franțuzoiacă, va juca, miercuri, împotriva câștigătoarei celuilalt meci de luni. În caz contrar, contra pierzătoarea respectivului duel.

Turneul Campioanelor e ÎN DIRECT la Digi Sport 2, în perioada 22-29 octombrie 2017.

Pliskova s-a antrenat cu Simona Halep: „Ar putea fi puţin nervoasă la primul meci”

Duminică, în prima zi, Karolina Pliskova a învins-o pe Venus Williams, iar Garbine Muguruza a trecut de Jelena Ostapenko, în Grupa Albă. Marți, în a doua etapă, cehoaica se va duela cu spanioloaica, iar americanca o va întâlni pe letonă.

Cehoaica s-a antrenat cu românca la Singapore şi a simţit-o pe jucătoarea noastră foarte relaxată deşi are de apărat locul 1 mondial la turneul care încheie anul în circuitul WTA.

Simona ar putea fi puţin nervoasă la primul meci, dar apoi o va ajuta să joace acest turneu din postura de număr 1 mondial. Însă, evident, va simţi mai multă presiune pentru ţara ei. Nu ştiu cum gestionează presiunea, dar m-am antrenat cu ea o dată aici şi părea OK, aşa că nu face parte din grupul meu, nu are probleme cu presiunea„, a declarat Pliskova într-o conferinţă de presă.

Halep şi Muguruza luptă umăr la umăr pentru şefia clasamentului WTA

Halep nu luptă doar pentru revanşă sau pentru punctele care îi pot aduce clasarea pe unul dintre cele două locuri calificabile! Constănţeanca are nevoie de victorie pentru a redeveni lider în clasamentul live al WTA, după ce Garbine Muguruza a detronat-o duminică seară. Iberica a învins-o pe Jelena Ostapenko în Grupa Albă şi a acumulat 5.885 de puncte, dar Simona Halep va urca din nou pe primul loc dacă va obţine cele 250 de puncte acordate pentru o victorie în grupe, putând ajunge la un total de 5.925. În cazul unei înfrângeri, Halep va primi doar 125 de puncte.

Turneul Campioanelor, competiţie la care participă cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului, pune la dispoziţie premii în valoare totală de 7 milioane de dolari. Simona Halep participă pentru al patrulea an consecutiv la Singapore şi nu a câştigat niciodată trofeul, fiind aproape doar în anul 2014, atunci când a cedat cu 3-6, 0-6 finala împotriva Serenei WIlliams.

SIMONA HALEP – CAROLINE GARCIA LIVE VIDEO DIGI SPORT: „Sunt un motor diesel. Încep încet, apoi merg repede”