LUCIAN BUTE, la egalitate cu BADOU JACK, care îşi păstrează centura

Lucian Bute termină la egalitate lupta pentru centura WBC cu Badou Jack. Suedezul îşi păstrează centura.

RomaniaTV.net
30 apr. 2016, 15:30
LUCIAN BUTE, la egalitate cu BADOU JACK, care îşi păstrează centura

Decizia oficială: 117-111 primul arbitru pentru Jack, 114-114 doi arbitri. Astfel, partida e declarată ca terminată la EGALITATE!

Runda 12: Luptă agresivă în această ultimă rundă, cu Lucian Bute în atac, dar cu lovituri bune și de partea lui Badou Jack.

Runda 11: Lucian a dat drumul mai mult la brațe și și-a adjudecat runda. A punctat cu un croșeu intrat în bărbia lui Jack, pe care l-a atacat necontenit. Bute a forțat pe final, dar are nevoie de KO pentru a câștiga titlul.

Runda 10: Serii bune și directă la cap reușite de Bute, care a trimis și un upercut tare pe bărbia lui Jack. Lupta se transformă în una corp la corp, iar Jack punctează din nou pe final de rundă. 

Runda 9: Serie de croşee la corp reușită de Bute, însă Badou răspunde cu un croşeu fulgerător pe bărbia lui Lucian. Încă o rundă echilibrată, cu Lucian în atac, dar și adversarul este la înălțime, în această seară.

Runda 7: Pentru prima dată în meci cei doi au stat la schimbul de lovituri cu garda lăsată jos. 

Runda 6: Lucian încearcă mai mult seriile de lovituri, dar nu punctează decisiv.

Repriza 5: Croșee scurte la cap trimise de Lucian Bute. Jack răspunde cu un croșeu tare. Lucian pare să nu pună și forță în spatele loviturilor, dar în această rundă a lovit mai mult decât adversarul.

Runda 4: Badou Jack loveşte mult în garda lui Bute, însă punctează pe contre şi îşi adjudecă runda. Lucian pare să fie destul de precaut în aceste prime 4 runde, în timp ce Jack pare să fi pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic.

Runda 3: Bute sângerează la ochiul drept. Cei doi pugiliști au început să lovească mai mult și mai clar. Badou Jack a fost avertizat să nu-și mai țină adversarul de ceafă. Românul a reușit două croșee pe finalul reprizei, încercând să-și adjudece repriza.

Runda 2: Bute nu găsește nicio breșă în apărarea adversarului. Jack stă destul de bine în defensivă, dar chiar și așa atacă ceva mai mult ca pugilistul român. Bute reclamă o lovitură cu cotul.

Runda 1: Lucian a preluat mijlocul ringului și dă senzația că poate să impună ritmul, dar să nu uităm că suntem abia la începutul meciului. Românul a încercat să miște mai mult din brațe, dar niciunl dintre cei doi pugiliști n-au reușit lovituri clare. Cei doi mai mult s-au tatonat.


„Sunt recunoscător pentru această oportunitate, de a lupta pentru titlul WBC. Pregătirea mea a fost foarte bună, mă simt puternic și am muncit foarte mult ca să pregătesc confruntarea cu Badou Jack. A fi campion de două ori este un vis, dar sâmbătă noapte veți vedea un nou campion. Acum presiunea nu este pe umerii mei, nu eu sunt campionul ci Badou Jack, de aceea cred presiunea va fi pe el”, a spus Lucian Bute despre meciul cu Badou Jack, care va fi LIVE VIDEO la DIGI SPORT şi ONLINE la RomaniaTV.net.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACK. Floyd Mayweather a prefaţat meciul dintre Bute şi Jack. Superstarul boxului mondial a avut doar cuvinte frumoase despre Lucian: „Bute arată foarte dur, loveşte puternic, e foarte bun. Va fi un meci foarte bun între cei doi”, a spus Mayweather.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACK. Câștigătorul din acest meci va întâlni învingătorul dintre DeGale și Medina. Acel meci ar reprezenta unificarea centurilor IBF și WBC la supermijlocie. De altfel, dacă Lucian Bute va câștiga în fața lui Badou Jack, va deveni singurul pugilist român care a cucerit centuri mondiale la două versiuni.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACK. Programul galei: 

Ora 5:00 – Chris Pearson – Joshua Okine

Ora 5:40 – Sharif Bogere – Samuel Amoako

Urmează: James DeGale – Rogelio Medina (meci pentru titlul IBF)

Urmează: Badou jack – Lucian Bute (meci pentru titlul mondial WBC)

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACKLucian Bute, 35 ani, cu 32 victorii și 2 înfrângeri în palmares, îl înfruntă pe campionul James De Gale, 29 ani, 21 victorii și 1 înfrângere, într-un meci programat pe 28 noiembrie la Quebec, în care britanicul își apără pentru prima oară centura mondială cucerită în mai în fața americanului Andre Dirrell.

Lucian Bute a deținut cinci ani titlul IBF la supermijlocie, înainte de a fi învins de britanicul Carl Froch în meciul de tristă amintire de la Nottingham, din mai 2012, în careLucian Bute a fost învins brutal prin KO tehnic în repriza a cincea. După acel meci, ceva s-a dereglat în psihicul boxerului româno-canadian care a mai fost același dinainte în următoarele sale trei meciuri. O primă confruntare câștigată cu rusul Dennis Gracev în noiembrie 2014, urmată de un nou eșec, în fața lui Jean Pascal, în ianuarie 2014, într-un meci în care Bute a fost o umbră a fostului campion mondial. În august 2015, Lucian Bute a revenit în ring cu o nouă victorie, prin KO tehnic în repriza a patra, în fața italianului Andrea Di Luisa. Acum, la sfârșitul lunii noiembrie, Bute are șansa unui meci de totul sau nimic.

Lucian Bute a arătat că Badou Jack este un boxer bun, care are un trecut impresionant la amatori, în prezent fiind campion, însă a menționat că acesta nu are nimic special: „Boxează bine, dar nu excepțional. Eu am mai multă experiență, am viteză mai mare și gardă inversă. Cred că avantajul este de partea mea. Acum am revenit și vreau să-i iau centura lui Badou Jack. Sunt mai agresiv ca niciodată și va fi un meci spectaculos. Sunt aici ca să-l opresc pe Badou Jack.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACK. La rândul său, Badou Jack a declarat că orice este posibil să se întâmple în cele 12 runde, dar că se simte pregătit din toate punctele de vedere. „Toată lumea știe că eu sunt întotdeauna în formă. Orice se poate întâmpla, dar eu vreau să ajung să lupt cu DeGale. Pentru asta trebuie să trec mai întâi de Lucian Bute. El este un luptător foarte bun, unii zic că șansele sunt 50-50 și iau asta foarte în serios. Încă mă antrenez pentru acest meci ca și când eu aș fi challengerul. Întotdeauna am crezut în mine, sunt puternic mental și am muncit din greu. Voi arăta tuturor că sunt un luptător de mare clasă”, a spus, în aceeași conferință de presă, Badou Jack, despre meciul care va fi LIVE VIDEO la DIGI SPORT şi ONLINE la RomaniaTV.net.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACKGala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe lângă confruntarea LUCIAN BUTE BADOU JACK și meciul dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două întâlniri urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE LUCIAN BUTE- BADOU JACK. Meciul LUCIAN BUTE BADOU JACK pentru titlul mondial WBC la categorie supermijlocie are loc duminică, de la ora 5:00 (ora României), LIVE VIDEO la DIGI SPORT şi ONLINE la RomaniaTV.net.


Lucian Bute e pus pe fapte mari. În al 13-lea meci pentru un titlu mondial din carieră, fostul campion nici nu se gândeşte să se întoarcă în România fără centura WBC la categoria supermijlocie, deţinută de Badou Jack. În prima zi de Paşte, Bute va boxa la Washington pentru cea mai veche centură din boxul mondial. Dacă va câştiga, va deveni primul român care a deţinut centuri mondiale în două versiuni.

„Am avut un cantonament foarte bun, mă simt foarte puternic, abia aştept meciul, să devin campion mondial pentru a doua oară. E visul meu, am muncit mult pentru această oportunitate. Veţi vedea un nou campion”, a declarat Lucian Bute.

Howard Grant, antrenorul lui Lucian Bute, crede că românul nu poate rata titlul mondial: „Obiectivul final este titlul mondial. Ne-a scăpat la ultima luptă, dar de această dată, nu-l mai ratăm”.

Noii antrenori ai lui Bute, fraţii Grant, au schimbat radical stilul lui Lucian Bute. Până şi fostul campion din UFC, Georges St. Pierre, care a lucrat şi el cu Howard Grant, bagă mâna în foc pentru alegerea făcută de Bute:

„Howard Grant e un antrenor foarte dur. Îi place ca pugiliştii să lucreze la multe combinaţii şi la lovituri multe”, spune Georges St. Pierre.

Înainte de conferinţa de presă, Lucian Bute, Badou Jack, James DeGale şi Rogelio Medina au făcut o şedinţă foto chiar în faţa Casei Albe, iar Bute nu a scăpat ocazia de a-i transmite un mesaj lui Jack: „Să-şi facă bine poze cu centura, pentru că e ultima dată când o vede”

Totodată, meciul cu Badou Jack este ultimul al lui Bute pentru clubul Interbox, cu care îi expiră contractul, însă acesta ar putea fi prelungit, mai ales că, în caz de victorie, Bute va boxa, în toamnă, pentru un meci de unificare a centurilor, cu învingătorul dintre fostul său adversar, James DeGale (campion IBF) şi Rogelio Medina.

Lucian Bute: „Se preconizează ca învingătorii celor două meciuri să unifice centurile, iar eu voi fi câştigătorul din acest meci cu Badou. Mi-ar plăcea şi aş fi în al nouălea cer să îmi iau revanşa în faţa lui James DeGale şi să fie un meci de unificare. Vreau să mulţumesc Digi Sport că a preluat acest meci şi îl va difuza Live în România, ştiu că sunt mulţi români care abia aşteaptă meciul şi le mulţumesc din suflet pentru susţinere, să fie aproape de mine şi Duminică dimineaţă veţi avea un nou campion mondial. După meci, o să vă întâmpin cu „Hristos a înviat şi Lucian Bute a câştigat”!

Ajuns la 36 de ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. Badou Jack are 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită şi o înfrângere.

Lucian Bute – Badou Jack, meciul pentru titlul mondial WBC, va fi transmis în direct şi în exclusivitate pentru România de Digi Sport 1, duminică dimineață  de la ora 6:00.

Badou Jack își apără în fața lui Lucian Bute pentru a doua oară titlul WBC la categoria super-mijlocie în cadrul unei gale de box care va avea loc în Washington, pe 30 aprilie. Lupta este evenimentul principal într-o seară în care va mai lupta și campionul IBF James DeGale, care va boxa cu Rogelio Medina. Câștigătorii celor două partide se vor înfrunta în acest an pentru unificarea centurilor.

LIVE Lucian Bute vs Badou Jack / Unde se vede meciul

Pentru fanii din România, partida este transmisă pe DigiSport 1 cu începere de la ora 6:00 și poate fi urmărită în format livetext și pe RomaniaTV.net

Pentru amatorii de box din SUA, partida va fi transmisă pe rețeaua Showtime de la ora locală 22:00.
În Marea Britanie, meciul este transmis pe Sky Sports 1 HD, începând cu ora locală 2:00.

LIVE Lucian Bute vs Badou Jack / Declarații înainte de meci

Badou Jack: „Sunt pregătit pentru această luptă! Bute este un adversar foarte dificil. Va trebui să dau tot ce este mai bun din mine ca să câștig! Îl respect foarte mult, dar nu va pleca din sală cu centura mea! Să vă așteptați la o bătălie dură!”

Lucian Bute: „Este o mare oportunitate pentru mine să lupt cu titlul pe masă. Mă simt bine, am început cantonamentul în urmă cu șase săptămâni. Cel mai important este că sunt foarte sănătos. Sunt gata de a redeveni campion mondial pe 30 aprilie!”