Simona Halep, capăt de drum la Miami. A fost eliminată în trei seturi de Johanna Konta

SIMONA HALEP-JOHANNA KONTA 6-3, 6-7, 2-6. Simona Halep s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Miami, la fel ca naul trecut. De data aceasta compatrioata noastră a fost eliminată de britanica Johanna Konta.

29 mart. 2017, 15:58
Simona Halep, capăt de drum la Miami. A fost eliminată în trei seturi de Johanna Konta

SIMONA HALEP-JOHANNA KONTA 6-3, 6-7, 2-6. Meciul a durat două ore şi 32 de minute. El poate fi împărţit în două părţi distincte, iar dacă prima jumătate i-a aparţinut Simonei, finalul i-a fost din păcate defavorabil. Constănţeanca a câştigat primul set cu 6-3, graţie unui break reuşit la scorul de 2-1.

Konta a început vijelios setul al dopilea şi a condus cu 3-0, însă Simona  a revenit, a ajuns să conducă ea cu 5-4 şi, în plus, era la serviciu. Nu a valorificat acest ajantaj, iar meciul s-a dus în tie-break, unde Konta s-a impus cu 9-7. Halep, care mai jucase la Miami două meciuri în trei seturi, cu Naomi Osaka şi Samantha Stosur, a dat semne de oboseală în setul decisiv şi a contat prea puţin în joc, pierzând cu 2-6.

Eliminată în sferturi la Miami, Simona Halep rămâne pe locul 5 în clasamentul WTA. ea ar fi depăşit-o pe slovaca Dominika Cibulkova dacă s-ar fi calificat în semifinale. Johanna Konta va juca în semifinale la Miami cu învingătoarea dintre Angelique Kerber şi Venus Williams, în timp ce în cealaltă semifinală se vor întâlni Caroline Wozniacki şi Karolina Pliskova.