DIICOT: 11 persoane, trimise în judecată pentru trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor în România şi Marea Britanie

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Anton Ionel zis “Lupu”, Anton Florin, Vişinescu Ionuţ, Mocanu Daniel, Tătărăscu Marian-Ionel, Mocanu Romario, Oţelea Ionuţ-Alexandru, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin, Anton Gheorghe şi Anton Ioana pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
20 mart. 2018, 13:26
DIICOT: 11 persoane, trimise în judecată pentru trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor în România şi Marea Britanie

Începând cu anul 2011 Anton Ionel a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vişinescu Ionuţ, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, potrivit unui comunicat DIICOT. 

”S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate şi protejate de către oamenii de încredere ai inculpatuluiAnton Ionel”, anunţă DIICOT. 

Procurorii precizează că, pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar şi ale altor membri, deschise la unităţi bancare din Marea Britanie.

Sumele de bani obţinute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societăţile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România – Marea Britanie.

”În acest scop, Anton Ionel a cooptat în gruparea sa pe inculpatul Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediaţi din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracţională desfăşurată începând cu anul 2011, inculpatul  Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri  imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracţională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar şi de părinţii săi, inculpaţii Anton Ioana şi Anton Gheorghe, persoane care şi-au atribuit în proprietate bunuri achiziţionate de către liderul grupării din banii proveniţi din activităţile ilicite, cunoscând provenienţa acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activităţii de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin”, se mai arată în rechizitoriu. 

Procurorii susţin că, în scopul determinării mai facile la practicarea prostituţiei şi pentru asigurarea „loialităţii” tinerelor faţă de membrii grupării, aceştia au iniţiat şi au menţinut aparente relaţii de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp şi de a obţine sume cât mai mari de bani.

 Dosarul va fi judecat la Tribunalul Dâmboviţa.