DIICOT: Un nou drog a intrat pe piaţa românească – cocaina crack

Procurorii DIICOT şi ofiţerii de la IGPR - DCCO au prins recent un cetăţean libanez în Capitală care avea asupra lui o cantitate de 250 grame dintr-un drog mai rar prezent pe piaţa românească - cocaina crack.

23 ian. 2015, 17:11
DIICOT: Un nou drog a intrat pe piaţa românească – cocaina crack

Potrivit DIICOT, libanezul se numeşte Assaad Selman şi a încercat să vândă drogurile pe 8 ianuarie unui investigator acoperit contra sumei de 12.000 de euro. La audieri, Assaad Selman a declarat că drogurile au fost aduse din America de Sud de o mai veche cunoştinţă a procurorilor DIICOT, Sarieddine Wael.

Citeşte şi Traficanţi de droguri, prinşi cu o cantitate impresionantă de canabis în autogara Militari din Capitală

Acesta a mai fost reţinut în iunie 2014, după ce a importat 302 grame cocaină pură din Venezuela prin DHL, livrarea fiind supravegheată de ofiţerii de la crimă organizată. Pachetul a fost lăsat atunci să ajungă la beneficiari — un brazilian şi un venezuelean, amândoi de origine libaneză—, care şi-au dat întâlnire cu un curier chiar în faţa unui fast-food din Piaţa Victoriei.

Citeşte şi Un bărbat din Constanţa, prins cu un kilogram de COCAINĂ

Cocaina crack este sintetizată sub forma unui bolovan transparent de culoare maronie. Se foloseşte pisată şi amestecată cu glucoză în ţigări. Ingerată sau chiar injectată, cocaină crack este extrem de periculoasă, deoarece creează uşor dependenţă. Drogul este foarte des întâlnit pe piaţa americană, ca o variantă mai ieftină la cocaina clasică.