Dilema: Cat costa o pereche de parinti?

Cand ne hotaram sa avem un copil, e bine sa fim constienti ca acest lucru inseamna sa contractam fata de el cea mai inalta datorie din cate pot exista pe lume. Micutii nostri vin la noi cu un bilet de chemare la viata si par ca ne spun: "m-ati chemat, am venit, ce imi puteti darui ca sa ma formati pentru aceasta viata?".

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 20:41
Dilema: Cat costa o pereche de parinti?

Cu ani in urma, pe cand nu aveam copii, ma aflam cu treburi profesionale in Londra la o conferinta.  

Am ajuns si intr-unul din cele mai mari magazine de jucarii din Europa. Un hiper-magazin ce se desfasoara pe patru etaje, impartit in tot ce iti putea concepe mintea si mai mult decat atat. Pe varste, pe fetite si baietei, pe personaje indragite. Pe jucarii stilul consacrat sau pe jucarii noua generatie; papusi care faceau orice. Mai ca ziceai ca sunt bebei reali; case in miniatura in care personajele cu pricina puteau trai cu mult mai luxos decat o fac oamenii adevarati.

Ce mai, o experienta vizuala…

Te intrebai daca putea exista ceva creat de mintea umana la capitolul jucarii ce nu se gasea acolo, in centrul Londrei. In mijlocul acelui univers incredibil, cautam stinghera o mica amintire ce o puteam cumpara fetitei mele de cateva luni de zile pe atunci. Asa, conform bugetului unui calator de conditie medie din Romania, aflat la Londra cu treburi de serviciu. Misiunea era dificila, chiar imposibila.

In timp ce privirea mi se oprise pe hainute cu personaje Disney (macar mi se pareau mai practice…) in dreptul meu a venit o pereche de parinti ca sa discute cu vanzatoarea. O fiinta foarte amabila ce parea mai degraba consilier pe probleme de copii. Acei parinti aveau alura stilata, erau aproape impecabili, tipul de persoane care reusesc sa iti trezeasca un complex, cat de mic si de bine ascuns ar fi el. Locuitori din zona high society din Londra…
Au stat cel putin o ora.

Am dedus din ce vorbeau intre ei – rascolind si analizand in detaliu cele mai rafinate jucarii pe care banii le pot cumpara. Era evident ca se aflau in dificultate si aveau opinii diferite in a alege setul de jucarii perfecte pentru copilul lor. La un moment dat, au cerut ajutorul vanzatoarei: „Fiti amabila, va rugam sa ne consiliati in alegerea unor jucarii pentru fetita noastra de cinci ani”, spuse mama londoneza. „Stiti, banii nu sunt o problema, ea oricum are foarte multe jucarii care mai de care mai grozave. Acum cautam ultimele aparitii si nu suntem decisi care sunt mai bune pentru copii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.