Din culisele campaniilor: CIRC în confruntările electorale. „Băsescule, aia la tine pe vapor o vorbeşti” VIDEO

Una dintre cele mai spumoase campanii electorale din România a fost cea din 2000, la Bucureşti, pentru alegerea noului primar al Capitalei. Traian Băsescu (PD), Cătălin Chiriţă (CDR) şi Sorin Oprescu (PDSR) s-au numărat printre aspiranţii la fotoliul de edil al Bucureştiului. 

18 oct. 2014, 13:24
Din culisele campaniilor: CIRC în confruntările electorale. „Băsescule, aia la tine pe vapor o vorbeşti” VIDEO

În iunie 2000, Traian Băsescu a participat din partea PD la alegerile pentru Primăria Municipiului București, câștigând mandatul de primar general, învingândul în turul al doilea pe Sorin Oprescu. 

În campania din primul tur, Traian Băsescu a avut însă meciuri foarte mari cu Călin Cătălin Chiriță, candidatul desemnat al CDR.

„Am fost cu măgarul ăsta…”, îl ataca, la machiaj, Chiriţă pe Traian Băsescu, povestind contrele pe care le-a avut cu candidatul PD: „Ai umplut tot Bucureştiul cu trompa aia pe care o ai şi cu ochiul ăla.”

„Nu fi obraznic, Chiriţă”, îi replica Băsescu, într-o pauză a confruntării electorale.

„Auzi, Băsescule, uite aici”, îi bătea obrazul candidatul CDR.

Băsescu îl răspundea: „Voi bancherii, cei care au bani de la FNI… Ţi-au susţinut campania, mă, sau dacă pierzi eşti falit?”

„Băsescule, de Transbank ai auzit? (…) Nu mă, nu mă.. aia la tine pe vapor o vorbeşti, că eşti marinar, eu sunt inginer”, contracara Chiriţă.

Urmăreşte momente savuroase din culisele campaniei electorale din 2000, dar şi din 2004: