Din lipsă de bani, în spitalul din Slobozia, pâinea pentru pacienţi se prepară chiar în unitatea medicală

La Slobozia, angajaţii spitalului judeţean fac paine la serviciu, pentru pacienţi, pentru că unitatea n-are bani să cumpere aşa ceva de la magazin. Spitalul a primit grâul de la fermieri, după un apel disperat, din cauza lipsei de bani, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
29 oct. 2013, 13:21
Din lipsă de bani, în spitalul din Slobozia, pâinea pentru pacienţi se prepară chiar în unitatea medicală

În spitalul din Slobozia, angajaţii prepară pâinea pentru pacieni chiar în incinta spitalului. Pe holurile spitalului miroase a pâine caldă ca într-o brutărie. Zilnic se coc peste 1500 de chifle care ajung pe mesele bolnavilor.

Brutăria din spital asigura pâinea pentru aproximativ 400 de persoane, pacienţi şi angajaţi.

Spitalul Judeţean din Slobozia face economii de 600 de mii de lei pe an. După ce unitatea medicală a rămas fără fonduri, conducerea spitalului a făcut apel la fermierii din judeţ pentru a asigura hrana pacientilor internaţi aici. Aceştia au donat aproape 100 de tone de gâu şi porumb şi 30 tone de legume. Tot din donaţii, spitalul a achizitionat de curând un cuptor şi un malaxor, iar angajaţii de la bucătărie s-au transformat în brutari.

Conducerea spitalului a reuşit să obţină din donaţii aproape tot ceea ce este nevoie pentru hrana pacienţilor.

„Aacest cuptor ne aduce o economie per total de 1,6 până la 2 miliarde de lei vechi pe an. Toate sunt pe sponsorizări şi întreaga mâncare, per total, o economie de 5-6 miliarde pe an”, a declarat Vasile Olaru, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia.

Şefii spitalului vor să le mai facă o surpiză pacienţilor de sărbători. La brutăria din spital se vor coace cozonaci şi placinte.