Dinamo, punctaj maxim după două etape din Liga 1. Rezultatele rundei şi programul

Dinamo a învins-o pe ACS Poli Timișoara cu scorul de 2-1 (2-0), sâmbătă seara, în Șoseaua Ștefan cel Mare, într-un meci din etapa a doua a Ligii 1 de fotbal. Într-o altă partidă, FC Botoşani-CFR Cluj 3-1

30 iul. 2016, 20:26
Dinamo, punctaj maxim după două etape din Liga 1. Rezultatele rundei şi programul

Dinamo, care are maximum de puncte după două etape, s-a impus grație ”dublei” reușite de Dorin Rotariu (27, 37), din pasele lui Antun Palic și Harlem-Eddy Gnohere. Pentru Poli a marcat fostul fundaș dinamovist Cristian Scutaru (48).

ACS Poli, retrogradată la finalul sezonului trecut, a jucat primul meci din actuala stagiune, după ce i-a luat locul echipei Rapid. Bănățenii încep campionatul cu o penalizare de 14 puncte (6 pentru neîndeplinirea condițiilor de licențiere și 8 pentru faptul că nu a îndeplinit baremul de puncte în play-out). Dinamo a mai avut o bară, prin Palic (77).

FC Botoșani a debutat şi ea cu dreptul în noua ediție de campionat, printr-o victorie cu scorul de 3-1 (1-1) cu CFR Cluj, tot sâmbătă. Moldovenii au fost conduşi în urma golului marcat de croatul Antonio Jakolis (19), la care gazdele au protestat inutil pentru un henț, comis însă de un jucător botoșănean.

Gazdele au egalat pe finalul primei reprize, prin lituanianul Deyvidas Matulevicius (40), iar în debutul reprizei secunde au preluat conducerea, după golul marcat din lovitură liberă de Istvan Fulop (48). Nicolae Mușat (80) a marcat un gol splendid, cu un șut-centrare din unghi.

Botoșănenii au mai ratat ocazii mari pe final, prin Sergiu Popovici și Mihai Bordeianu, singuri cu portarul, și Fulop (90+2), a cărui reluare a șters bară transversală.

FC Botoșani ar fi trebuit să joace în prima etapă cu Rapid sau ACS Poli Timișoara, dar meciul a fost amânat din cauza situației clubului giuleștean.

Rezultate etapa a 2-a:

CSMS Iaşi – Gaz Metan Mediaş 3-1

Au marcat: Ţigănaşu (min. 5), Bole (min. 81), A. Cristea (min. 90)/Axente (min. 34)

Dinamo – ACS Poli Timişoara 2-1

Au marcat: D. Rotariu (min. 27 şi 37)/Scutaru (min. 48)

FC Botoşani – CFR Cluj 3-1

Au marcat: Matulevicius (min. 40), Fulop (min. 48), Mușat (min. 80)/Jakolis (min. 19)

Program etapa a 2-a:

duminică, 31 iulie, ora 17.30 Pandurii Tg. Jiu – Astra Giurgiu

duminică, 31 iulie, ora 20.30 Viitorul Constanţa – Steaua

luni, 1 august, ora 18.30 CS Universitatea Craiova – ASA Tg. Mureş

luni, 1 august, ora 21.00, Concordia Chiajna – FC Voluntari