DINAMO ZAGREB-ASTRA GIURGIU 5-1. Astra, umilinţă maximă în Croaţia

Astra Giurgiu a pierdut cu scorul de 1-5 meciul său de debut în grupele Ligii Europa, jucat joi seara pe terenul lui Dinamo Zagreb.

18 sept. 2014, 14:53
DINAMO ZAGREB-ASTRA GIURGIU 5-1. Astra, umilinţă maximă în Croaţia

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO 5-1. Dinamo Zagreb a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 5-1 (3-0), în meciul disputat joi seara, pe stadionul ”Maksimir” din Zagreb, în Grupa D a Europa League la fotbal.

Algerianul Soudani a marcat primele trei goluri ale lui Dinamo Zagreb (17, 24, 45+1). Gazdele au mai punctat prin tinerii Angelo Henriquez (70) şi Ante Coric (90+2), inspirat introduşi de antrenorul Mamic. Între reuşitele lor a venit golul de onoare al lui Aurelian Chiţu (82), şi el intrat în repriza secundă.

Astra Giurgiu a dezamăgit, fiind umbra echipei care a eliminat-o pe Olympique Lyon, iar Dinamo Zagreb a jucat mai bine decât în cele două meciuri cu Petrolul Ploieşti, valorificând şi experienţa superioară. Deşi indiscutabil mai bune, gazdele au avut şi doza lor de şansă, diferenţa la pauză fiind exagerată, cu un gol marcat cu mare uşurinţă în singurul minut de prelungire al primei reprize.

Astra Giurgiu nu l-a putut folosi în acest joc pe fundaşul Valerică Găman, accidentat.

Click aici pentru a vedea Dinamo Zagreb – Astra Giurgiu

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+2 GOL Dinamo Zagreb! Coric închide tabela, din pasa lui Soudani, 5-1 scor final!

Min. 82 GOL Astra! Giurgiuvenii au marcat golul de onoare, prin Chiţu, 4-1!

Min. 70 GOL Dinamo! Henriquez face 4-0 cu o finalizare perfectă, de la marginea careului de 16 metri!

Min. 65 A doua schimbare la Astra, a ieşit Fatai, iar în locul său a intrat Bukari.

Min. 59 Schimbare la Astra, intră Chiţu, iese Enache.

Min. 45+1 GOL Dinamo! Soudani reuşeşte tripla, într-o repriză! Dinamo – Astra 3-0!

Min. 24 GOL Dinamo! Soudani a marcat din nou cu capul, acum în urma unui corner! Dinamo – Astra 2-0!

Min. 17 GOL Dinamo! Soudani a marcat cu capul, din centrarea lui Ivo Pinto! Dinamo – Astra 1-0!

Min. 12 Fază hilară în careul Astrei, Duje Cop şutează pe lângă minge şi cade în fund, la o fază ce putea fi periculoasă pentru poarta lui Lung.

Min. 9 Astra are prima ocazie a meciului. Şutul lui Budescu, din 20 de metri, este prins de Eduardo.

Min. 5 Croatul Duje Cop vede primul cartonaş galben al meciului, pentru un fault asupra lui Junior Morais, care scăpase pe contraatac.

Min. 3 Gazdele au început în forţă şi au avut deja trei corenere la poarta noastră. Croaţii au fost periculoşi în careul nostru.

Min. 1 A început partida Dinamo Zagreb – Astra Giurgiu.

Componenţa formaţiilor:

Dinamo Zagreb: Eduardo – Ivo Pinto, Sigali, Simunic, Pivaric – Brozovic, Ademi – Soudani, Antolic, Eduardo – Duje Cop. Antrenor: Zoran Mamic.

Astra: Lung jr – Pliatsikas, Ben Youssef, Oros, Junior Morais – Yahaya, Laban – Enache, Budescu, De Amorim – Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League), aiciaiciaici şi aici

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO Echipe probabile:

Dinamo Zagreb:
Eduardo – Ivo Pinto, Sigali,  Simunić, Pivarić – Brozović, Ademi, Paulo Machado – Wilson Eduardo, Antolić, Čop

Astra Giurgiu: S. Lung jr. – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Júnior Morais – Laban, Seto – Enache, Budescu, William – Fatai

Dinamo Zagreb împotriva echipelor româneşti

1964-1965: Steaua – Dinamo Zagreb 1-3 / 0-2 (Cupa Cupelor, turul I)
1966-1967: Dinamo Piteşti – Dinamo Zagreb 0-1 / 0-0 (Cupa UEFA, turul III)
1967-1968: Dinamo Zagreb – Petrolul Ploieşti 5-0 / 0-2 (Cupa UEFA, turul I)
1976-1977: ASA Târgu-Mureş – Dinamo Zagreb 0-1 / 0-3 (Cupa UEFA, turul I)
1993-1994: Steaua – Dinamo Zagreb 1-2 / 3-2 (Liga Campionilor, turul I)
2009-2010: FC Timişoara – Dinamo Zagreb 0-3 / 2-1 (Europa League, Group A)
2014-2015: Petrolul Ploieşti – Dinamo Zagreb 1-3 / 1-2 (Europa League, play-off)

Dinamo Zagreb – Astra este la ora 20:00, primul meci al grupei D din Europa League, live pe Dolce Sport 1, cu faze video în timp real pe www.dolcesport.ro. De-a lungul timpului, confruntările cu formația croată au reprezentat coșmaruri pentru echipele românești.

Gazdele, cu un buget de patru ori mai mare decât al giurgiuvenilor, au o singură problemă de lot, fundașul Jozo Simunovic este accidentat și nu va juca în această seară. După 8 etape disputate, echipa antrenată de Zoran Mamić se află pe primul loc în clasamentul Croaţiei, fiind neînvinsă, având un punct avans faţă de HNK Rijeka.

Valerică Găman este în continuare incert la giurgiuveni, însă Daniel Isăilă mizează pe nigerianul Fatai care, se pare, este complet refăcut. Portarul grec Giannis Arabatzis, mijlocaşul Marian Cristescu şi atacantul Denis Alibec nu vor putea juca în grupele Europa League, nefiind înscrişi pe lista UEFA.

Astra a reușit să se impună în 5 din cele 6 deplasari efectuate in ultimele doua sezoane din Europa League. „Ne aşteaptă un joc extrem de greu, suntem conştienţi de acest lucru, dar asta nu ne sperie. Suntem fără experienţă, asta e clar, în competiţiile europene, comparativ cu adversarii noştri, dar putem compensa printr-o dorinţă foarte mare de afirmare”, a afirmat Daniel Isăilă, antrenorul formației Astra Giurgiu, echipă care a pierdut sâmbătă, în Liga 1, 1-4 la CFR Cluj.

Trupa croată a eliminat în turul 2 al Ligii Campioniklor pe Zalgiris Vilnius (2-0, 2-0), dar a pierdut în fața adversarei de azi a Stelei, Aalborg în următorul tur (1-0 și 0-2). Apoi, în play-off-ul Europa League a trecut de Petrolul Ploiești (3-1, 2-1).

Meciul dintre Dinamo Zagreb şi Astra Giurgiu, în prima etapă a grupelor Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Cipru, cu Leontios Trattou la centru. Trattou va fi ajutat la cele două linii de Michael Soteriou şi Athinodoros Ioannou. Asistenţi suplimentari vor fi Christos Nicolaides şi Demetris Masias, iar arbitru de rezervă Sotiris Viktoros.

Astra a primit confirmare de la UEFA pentru a disputa meciurile de acasă din Europa League pe stadionul “Marin Anastasovici” din Giurgiu. Echipa patronată de Ioan Niculae va juca acasă pe 2 octombrie, cu FC Red Bull Salzburg.


DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). Performera României, Astra Giurgiu, joacă în premieră în grupele cupelor europene. Primul meci, la Zagreb, pe arena Maksimir, împotriva lui Dinamo Zagreb. O foarte recentă cunoştinţă. Croaţii au eliminat Petrolul la relanti în play-offul din Liga Europa, după două victorii, 3-1 pe Ilie Oană şi 2-1 pe teren propriu. O trupă extrem de experimentată, la care se evidenţiază fundaşul dreapta Ivo Pinto, veteranul din apărare Simunic, mijlocaşul Ademi şi vârful de lance Duje Cop. De partea celalaltă, astralii îşi fac curaj şi spun că au trecut peste eşecul şocant de la Cluj, 1-4 cu CFR, şi vor să obţină cel puţin o remiză în Croaţia.

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). ”Trebuie să analizăm și să vedem ce am greșit, pentru a corecta pentru la meciul cu Dinamo. Este un duș rece, sper să ne trezim pentru că dacă ne vom prezenta așa și vom face astfel de greșeli în Europa, nu vom avea nicio șansă. Va trebui sa eliminam aceste greseli, pentru ca ne vor costa foarte scump în faţa unui adversar atât de dificil.Este o echipă pe care trebuie să o respectăm, dar nu să ne temem de ea. Are punctele ei forte, dar şi puncte sensibile. Trebuie să fim cât mai aproape de 100% din capacitate la ora jocului.Pregătim orice joc cu gândul de a câştiga. În funcţie de ce arata jocul, dacă va fi să luam şi un punct poate va fi binevenit”, spune antrenorul giurgiuvenilor, Danile Isăilă.  

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). ”Dinamo Zagreb este o echipă foarte puternică și trebuie să jucăm foarte bine dacă vrem să plecăm neînvinşi din Croaţia. Ne-am revenit, am dat uitării înfrângerii cu CFR Cluj şi vrem să facem o figură frumoasă”,Gabriel Enache, mijlocaş Astra Giurgiu

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). Într-o partidă aşa de importantă, Daniel Isăilă nu poate conta mai mult ca sigur pe fundaşul central Valerică Găman, care încă nu s-a refăcut 100% după ruptura musculară suferită înaintea dublei cu Lyon din play-offul Europa League. În locul său va juca Oros, cu evoluţii apreciate până în momentul de faţă. Alţi doi titulari sunt cu semnul întrebării: “Gaman este în continuare accidentat, se pregăteşte separat, nu cred ca ne vom putea baza pe el nici săptamâna aceasta. Fatai a acuzat şi el o lovitură la genunchi, a ratat două-trei şedinţe de antrenament. A făcut nişte investigaţii, aşteptăm răspunsul medicilor. Şi Yahaya a avut ceva probleme, dar va trage de el şi va intra în programul normal al echipei.

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). Partida din Croația va fi condusă de o brigadă din Cipru care îl va avea la centru pe Leontios Trattou. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Michael Soteriou și Athinodoros Ioannou în timp ce arbitri adiționali vor fi Christos Nicolaides și Demetris Masias, iar arbitru de rezervă Sotiris Viktoros.

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este mai jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). Formaţii probabile:

Dinamo: Eduardo – Ivo Pinto, Simunovic, Simunic, Pivaric – Brozovic, Ademi, Antolic – Machado, Cop, Wilson Eduardo

Astra: Lung jr. – Pliatsikas, Ben Youseff, Oros, J. Morais – Seto, Laban – Enache, Budescu, William – Fatai

DINAMO ZAGREB – ASTRA LIVE VIDEO este jos LIVE VIDEO de la ora 20.00, în Liga Europa (Europa League). Se mai joacă în grupă: Celtic – Salzburg, ora 20.00.