Dinel Staicu, eliberat condiţionat. A ispăşit aproape 8 ANI din pedeapsa de 12 ANI

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, liberarea condiţionată a lui Dinel Staicu, fost preşedinte al SIF Oltenia, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în dosarul mituirii a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti şi în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş.

15 oct. 2018, 16:49
Dinel Staicu, eliberat condiţionat. A ispăşit aproape 8 ANI din pedeapsa de 12 ANI

Tribunalul Ilfov a admis contestaţia lui Dinel Staicu împotriva sentinţei penale din data de 26 iulie a Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti prin care instanţa respinsese ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Staicu Dinel. Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă.

„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 Bucureşti. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”, se precizează în decizia Tribunalului Ilfov.

Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru fraudarea Transgaz Mediaş, pentru devalizarea BIR şi pentru mituirea a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti, din care a ispăşit aproape opt ani.