Dinu C. Giurescu a murit. Academicianul avea 91 de ani

Istoricul și politicianul Dinu C. Giurescu a murit la 91 de ani.  Membru titular al Academiei Române, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al Partidului Conservator, acesta s-a stins în cursul zilei de marți.

24 apr. 2018, 15:43
Dinu C. Giurescu a murit. Academicianul avea 91 de ani

Fiul lui Constantin C. Giurescu, Dinu C. Giurescu s-a născut 15 februarie 1927 la București. El a fost licențiat al Facultății de Istorie, Universitatea din București, 1950. În anul 1968 a obținut titlul științific de doctor în istorie. Profesor la Universitatea de Artă, Secția Istoria și Teoria Artei-Muzeografie.

Pe 24 aprilie 2014 a devenit vicepreședinte al Academiei Române, pentru un mandat de patru ani. Istoricul Dinu C. Giurescu a candidat la alegerile din 9 decembrie 2012, pe listele USL, fiind ales deputat în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti. Membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator, a demisionat din funcţia de deputat şi s-a retras din politică, după ce a fost ales vicepreşedinte al Academiei Române.

Printre lucrările pe care le-a scris se numără „Anatefterul. Condica de porunci a vistieriei lui Constantin Brâncoveanu”, Studii şi Materiale de Istorie Medie; „Istoria ilustrată a românilor” (1981), în colaborare cu Constantin C. Giurescu, „România în al doilea război mondial” (1999); „Cade Cortina de Fier -România 1947” (2002) etc.

Decesul a survenit din „cauze naturale”, pe fondul vârstei înaintate și a unor afecțiuni vechi, potrivit primelor informații.