DINU PATRICIU A MURIT. Cum a făcut primul milion şi ce se va întâmpla cu AVEREA LUI

Dinu Patriciu a murit. De la bogăţie şi putere, la boală, singurătate şi procese de partaj. Este povestea omului de afaceri Dinu Patriciu.

19 aug. 2014, 09:19
DINU PATRICIU A MURIT. Cum a făcut primul milion şi ce se va întâmpla cu AVEREA LUI

Dinu Patriciu a înființat prima firmă privată de după Revoluție, a făcut parte din fondatorii PNL, a fost ministru şi a ajuns cel mai bogat român. Este povestea, pe scurt a lui Dinu Patriciu.

Cuvântul său a cântărit greu în politică, iar opiniile sale au influențat decizii guvernamentale. Omul de afaceri a fost prieten cu cei mai puternici premieri ai României, Călin Popescu Tăriceanu și Adrian Năstase și l-a deranjat pe președintele jucător Traian Băsescu. A avut mereu replici mușcătoare la adresa clasei politice.

Specialitatea sa au fost însă mereu banii. A făcut primul milion în primul an după revoluție, iar după vânzarea Rompetrol a devenit cel mai bogat român, cu o avere estimată la 3,4 miliarde de. dolari. Nu au lipsit nici acuzațiile de corupție, dar a făcut o singură zi de închisoare.

Citeşte şi: DINU PATRICIU şi-a scris TESTAMENTUL înainte de transplantul de ficat VIDEO

În ultimul an, însă, viața magnatului a luat o întorsătură dramatică. Deși a negat vehement că ar avea probleme de sănătate, Dinu Patriciu fusese supus unui transplant de ficat. Ultimele imagini apărute în presă îl arată pe Dinu Patriciu slăbit și singur. Omul de afaceri ar fi rămas nu doar fără soția care îi cere jumătate din avere, ci și fără Melanie Ann Chen, femeia despre care s-a scris ca are pe mana intreaga sa avere. În plus, băncile cer executarea silită a lui Dinu Patriciu pentru o datorie de 10 milioane de euro.