Dinu Pescariu, sub control judiciar în dosarul de preluare a Bazei Sportive Cutezătorii. Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA

Dinu Pescariu a fost pus sub control judiciar într-un dosar privind preluarea Bazei Sportive "Cutezătorii" din Capitală, procurorii DNA stabilind un prejudiciu de 93 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de România TV. Potrivit aceleiaşi surse, Dinu Pescariu este acuzat de instigare la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, s-a prezentat marţi la DNA şi Mihnea Costoiu, fost ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică Cercetării în Guvernul condus de Victor Ponta.

RomaniaTV.net
10 oct. 2017, 11:16
Dinu Pescariu, sub control judiciar în dosarul de preluare a Bazei Sportive Cutezătorii. Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat într-un dosar privind preluarea Bazei Sportive „Cutezătorii” din Capitală. 

„Mă duc acum să văd ce-mi spun”, a declarat Dinu Pescariu, la intrarea în sediul DNA. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul jucător de tenis este audiat într-un dosar ce priveşte baza sportivă „Cutezătorii” din Bucureşti.

La DNA s-a prezentat marţi şi Mihnea Costoiu, fost ministru delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică Cercetării în Guvernul condus de Victor Ponta. Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că el urmează să fie audiat de procurori într-un dosar în care se investighează modalitatea prin care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii”. La intrarea în sediul DNA, Mihnea Costoiu a declarat că nu știe de ce a fost chemat.

Clubul Pescariu Sports & Spa este parte a complexului sportiv construit de familia Pescariu pe terenul fostei baze sportive  „Cutezătorii”, trecut în luna decembrie 2013 din administraţia Ministerului Educaţiei la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS).

Clubul a fost de-a lungul ultimilor 12 ani subiectul mai multor controverse care au vizat numeroasele treceri ale bazei de la o autoritate a statului la alta, Ministerul Educaţiei, respectiv RA-APPS, dar şi modul cum au fost cedate drepturile de folosire a acestuia lui Dinu Pescariu.

La finele anului 2013, baza sportivă „Cutezătorii” din Bucureşti a fost trecută din nou din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), printr-o hotărâre aprobată de Guvern în ultima şedinţă din an, după ce în 2005, revenise în administrarea Ministerului Educaţiei. Asta după ce iniţial, în 2004, baza a trecut, prin hotărîre de Guvern, din domeniul public în domeniul privat al statului, respectiv în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – RAPPS.

Baza Cutezătorii a fost închiriată în 2004 Fundaţiei Dinu Pescariu, pentru zece ani, respectiv până în martie 2014, pentru o chirie de 9.000 de euro pe lună. Contractul de locaţiune a fost încheiat atunci între RA-APPS şi Fundaţia Dinu Pescariu. Potrivit unor informaţii apărute în presă, în 2009 a fost semnat un act adiţional prin care contractul a fost prelungit până în 2034.