Director de la "Apele Române", trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani

Publicat: Joi, 28 Decembrie 2017 17:28 // Actualizat: Joi, 28 Decembrie 2017 17:28 // Sursa: romaniatv.net

Un director din cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române" a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi spălare de bani, fiind suspectat că a primit de la mai mulţi oameni de afaceri peste 8,8 milioane de lei, o maşină şi un teren. În schimbul acestora, bărbatul ar fi trebuit să susţină interesele firmelor respective pentru obţinerea de lucrări.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ofimiaş Vasile, la data faptelor director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române", pentru luare de mită în formă continuată şi spălare a banilor.

Totodată, mai sunt trimişi în judecată reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru dare de mită şi complicitate la această infracţiune.

Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2011, Ofimiaş Vasile, în mod repetat, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală de 6.450.888 lei, un autoturism marca Volvo (în valoare de 43.999 euro), un teren în suprafaţă de 8.800 metri pătraţi, situat în localitatea Budureasa, judeţul Bihor, în valoare de 82.000 lei, şi suma de 2.361.314 lei.

"Foloasele respective au fost primite de inculpatul Ofimiaş Vasile pentru ca, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, să susţină în cadrul comisiei tehnico-economice reactualizarea devizului general pentru obiectivul de investiţii «Acumulare pe râul Mara la Runcu», judeţul Maramureş; să-l informeze pe inculpatul Popa Eugen Laurean despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea, precum şi să sprijine societatea comercială reprezentată de acesta în obţinerea de contracte de execuţie lucrări, prin încredinţare directă, în contextul eforturilor de înlăturare a efectelor inundaţiilor din anul 2010; să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010 şi să-l informeze pe reprezentantul unei societăţi comerciale despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea", anunţă procurorii.

Pentru a disimula adevărata provenienţă a sumei de 8.812.202,56 lei remisă cu titlu de mită, S.C. River Shore S.R.L. a emis 12 facturi fiscale care au fost achitate lui Ofimiaş Vasile de oamenii de afaceri, pretinşii beneficiari ai "serviciilor".

În acelaşi context, în perioada 06.06.2011 – 19.12.2014, Ofimiaş Vasile a dispus utilizarea sumei totale de 4.153.996,90 lei şi 62.000 euro, pentru achiziţionarea de case, terenuri, autovehicule şi alte bunuri, cunoscând că sumele de bani provin din săvârşirea unor infracţiuni, în scopul ascunderii originii lor ilicite,

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
director Apele Romane director apele romane trimis in judecata
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 ian 07:17
Răspunde | Votează email 1 email
coman ioan
S.C. SIMENA IMPEX S.R.L. Suceava prin domnul ing. LAZAR AXENTE a trimis adresa nr.41/22.12.2017 catre Administratia Bazinala de Apa SIRET Bacau prin care sesizeaza cazul de catastrofa ecologica prin poluarea permanenta cu ape uzate menajere din cartierul PRIMAVERII comuna MOARA judetul SUCEAVA. Desi cazul este cunoscut la nivelul Sistemului de Gospodarire a Apelor Suceava si la Administratia Bazinala de Apa SIRET BACAU atat directorul Vamanu EMIL cat si cel din Suceava nu au luat nici o masura legala pentru a aplica Legea Apelor 107/1996. Cum sa ia ei masuri legale sa se strice la mate cu FLUTUR si toti cei care au construit ilegal fara avizul de gospodarire a apelor!!???
Apele uzate fecaloid menajere se evacueaza intr-un afluent al pr. Stramba si de aici in iazul HAGIKADAR comuna Moara, judetul suceava. De ce nu s-a facut Denunt Penal catre Parchetul Suceava!!??
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H