Directorul CFR Braşov a fost reţinut de DNA, pentru şantaj

Directorul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători Braşov, Gheorghe Rădulescu, a fost reţinutde procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov pentru şantaj.

29 ian. 2015, 09:15
Directorul CFR Braşov a fost reţinut de DNA, pentru şantaj

Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu luna august 2014, în calitate de director în cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu o persoană din conducerea SNTFC CFR Călători SA, inculpatul Gheorghe Rădulescu a efectuat acte de constrângere morală (ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise şi propunere de sancţionare cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov, prin care solicită să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov.

Prin efectuarea constrângerii asupra acestei persoane, Gheorghe Rădulescu urmărea să-şi salveze funcţia în care tocmai fusese numit, la sfârşitul lunii iulie 2014, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcţia de director a subordonatului sau, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Fostul decan al Facultăţii de Farmacie, de la Universitatea din Constanţa, a fost reţinut pentru şpagă

În această cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Gheorghe Rădulescu va fi prezentat joi la Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.