Directorul CIA susţine evaluările privind implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016

Directorul CIA, Mike Pompeo, susţine evaluările agenţiei sale privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, deşi preşedintele Donald Trump a afirmat că îl crede pe liderul rus Vladimir Putin, care susţine că ţara sa nu a avut niciun amestec, informează CNN.

RomaniaTV.net
11 nov. 2017, 21:31
Directorul CIA susţine evaluările privind implicarea Rusiei în alegerile americane din 2016

„Directorul susţine şi a susţinut din ianuarie 2017 programul: Evaluarea activităţilor şi a intenţiilor Rusiei în alegerie din SUA”, a anunţat CIA, într-un comunicat privind remarcile preşedintelui. „Informaţiile privind amestecul Rusiei în alegeri nu s-au schimbat”, a precizat CIA, care a menţionat că nu va mai face niciun comentariu pe această temă.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat sâmbătă că liderul rus Vladimir Putin, cu care s-a întâlnit de trei ori cu ocazia participării la Summitul APEC, i-a transmis că Rusia nu s-a implicat în campania electorală prezidenţială din Statele Unite. Trump a susţinut că Putin se simte foarte jignit de aceste acuzaţii. Contactat de CNN, secretarul de presă al lui Putin a negat că acest subiect ar fi fost abordat, scrie News.ro.

„A spus că nu s-a amestecat. L-am întrebat din nou”, le-a spus Trump jurnaliştilor aflaţi la bordul Air Force One, mergând de la Da Nang, unde a avut loc summitul, la Hanoi.  „De câte ori mă vede, îmi spune: Nu am făcut asta”, a afirmat Trump, adăugând: „Şi cred, chiar cred, că atunci când îmi spune asta, aşa e”.
 
„Cred că se simte foarte jignit”, a mai afirmat preşedintele SUA, conform CNN.