DOSARUL HERŢANU: Directorul economic al Hidro Prahova, Cătălina Bozianu, audiată la DNA

Directorul economic al SC Hidro Prahova, Cătălina Bozianu, s-a prezentat marți dimineață la sediul DNA Ploiești unde a fost audiată timp de patru ore în calitate de martor în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, în condițiile în care aceasta apare în interceptările existente la dosar.

30 iun. 2015, 07:39
DOSARUL HERŢANU: Directorul economic al Hidro Prahova, Cătălina Bozianu, audiată la DNA

Bozianu a afirmat, răspunzând unor întrebări, că în mandatul de director economic în cadrul Hidro Prahova au fost făcute plăți către Grossman, în cadrul derulării proiectului pe fonduri europene care viza modernizarea canalizării de la Comarnic, însă acestea au fost efectuate pe baza unor situații de lucrări întocmite de specialiști. „Plata am făcut-o pe baza unor situații de lucrări întocmite de persoane care au pregătire în acest sens. (…) În mandatul meu s-au făcut plăți către Grossman. Atâta timp cât am o factură la plată care are toate vizele pe ea, semnată situația de lucrări, asumată de directorul de șantier, eu nu am cum să nu plătesc acea factură decât din punct de vedere economic, adică dacă nu am bani prevăzuți de la Uniunea Europeană să pot plăti factura”, a declarat Bozianu.

Întrebată dacă a fost supusă vreunor presiuni în timpul derulării contractului de la Comarnic, Cătălina Bozianu a negat, punctând că acest contract a fost semnat pe vremea când ea ocupa funcția de viceprimar al municipiului Ploiești.

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Prejudiciul creat este ZERO, potrivit unei expertize DNA

În dosarul Herțanu apar interceptări ale unei convorbiri care a avut loc între Bozianu și președintele de atunci al PNL Prahova, Adrian Semcu, în care erau menționate numele unor lideri naționali ai partidului, Adrian Semcu fiind și el urmărit penal în acest dosar.