Directorul general al Alro Slatina a fost numit şef la Vimetco Olanda, acţionarul majoritar

Directorul general al Alro Slatina (ALR), Gheorghe Dobra, a fost numit luni în AGA şef pentru o perioadă limitată la Vimetco Olanda, companie care deţine pachetul majoritar al producătorului de aluminiu.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 10:11
Directorul general al Alro Slatina a fost numit şef la Vimetco Olanda, acţionarul majoritar

„Vimetco anunţă că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a adoptat în unanimitate propunerea de a-l numi pe domnul Gheorghe Dobra ca membru executiv al Consiliului de Administraţie şi director general al companiei pentru o perioadă care începe în ziua în care a avut loc AGA şi se termină la întâlnirea anuală a acţionarilor, care va ţine în 2012”, se arată într-un anunţ al Vimetco.

Dobra ocupa poziţia de director general interimar al Vimetco Olanda din iunie 2011.

Grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, deţine împreună cu o firmă grup, Conef, 87,96% din acţiunile Alro, iar 10,03% din acţiuni sunt în portofoliul Fondului Proprietatea.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Alro a fost realizată în şedinţa bursieră de joi, la preţul 3,15 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 2,248 miliarde lei (516,8 milioane euro).