Directorul SRI a fost decorat cu Legiunea de Onoare de către ambasadorul Franţei la Bucureşti

George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, a primit, joi, decoraţia Legiunea de Onoare în grad de Cavaler acordată de către preşedintele Franţei, François Hollande. Decoraţia i-a fost remisă de către ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Philippe Gustin.

17 apr. 2014, 18:21

Ceremonia a avut loc la ambasada franceză în prezenţa mai multor personalităţi din mediul diplomatic, academic, guvernamental şi din societatea civilă.

„Distincţia acordată directorului SRI recunoaşte meritele oficialului român în aprofundarea cooperării cu partenerii externi, între care Franţa ocupă o poziţie strategică, în lupta împotriva ameninţărilor cu care se confruntă comunitatea euro-atlantică. Procesul de transformare a Serviciului Român de Informaţii, sub conducerea domnului George Maior,  a fost apreciat drept un catalizator esențial pentru intensificarea cooperării bilaterale în domeniul intelligence-ului”, se arată într-un comunicat al SRI

În alocuţiunea sa, Maior a afirmat că decoraţia primită este o recunoaştere a meritelor tuturor subordonaţilor săi din SRI. „Permiteţi-mi să aduc un omagiu celor care m-au însoţit pe acest drum, împărţind cu ei decoraţia care mi-a fost acordată. Vă asigur, domnule ambasador, de convingerea mea că acest moment, deosebit de intens, nu reprezintă încununarea unei munci duse la sfârşit, ci o încurajare pentru ceea ce va veni. Este un nou îndemn adus promovării intereselor strategice ale ţărilor noastre, pentru continuarea eforturilor comune spre a apăra securitatea, prosperitatea şi libertatea concetăţenilor noştri”, a declarat directorul SRI.

Legiunea de Onoare a fost instituită în anul 1802 de către Napoleon Bonaparte ca o recunoaştere a bravurii soldaţilor săi şi a meritelor extraordinare ale funcţionarilor civili francezi. Legiunea de Onoare se acordă în cinci clase: Cavaler, Ofiţer, Comandor, Mare Ofiţer şi Mare Cruce.