Directorul unui penitenciar, acuzat că a cerut bunuri de la iubita unui deţinut în schimbul unor favoruri

Directorul penitenciarului din Târgu Jiu este acuzat că ar fi solicitat medicamente, materiale şi utilaje de la iubita unui deţinut, pentru a i se acorda celui încarcerat diferite favoruri constând în vizite intime, recompense şi liberare condiţionată în avans, potrivit FSANP. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că directorul Penitenciarului Targu Jiu nu ar fi la prima abatere şi a cerut, printr-o scrisoare adresată directorului general al ANP, să se facă verificări în acest caz. 

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 08:09
Directorul unui penitenciar, acuzat că a cerut bunuri de la iubita unui deţinut în schimbul unor favoruri

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a solicitat marti, 17 iulie 2018, o anchetă la Penitenciarul Târgu Jiu, acuzandu-l pe directorul penitenciarului, comisarul şef Ion Popescu, de infracţiuni de corupţie în legătură cu favorizarea unui deţinut. Comisarul şef de penitenciare Ion Popescu este acuzat că în calitate de director a solicitat şi a primit în mai multe rânduri foloase de la numita MDL, concubina deţinutului AS în schimbul unor favoruri acordate deţinutului, constând în vizite intime, recompense şi, implicit, liberarea condiţionată în avans, potrivit FSANP.

„Nu stim ce-a ajuns la director, desi detinutul si concubina cand vor fi stransi cu usa vor recunoaste, stim doar ce-a fost promis ori solicitat si primit pentru altul, adica pentru penitenciar. Detinutul a dat la schimb medicamente si scule pe care le-a cumparat concubina prin farmacia pe care o detine si a primit vizite intime si recompense, implicit propunerea de liberare conditionata in avans. Dar, procurorul o s-o descalceasca daca ANP o ameteste.

Luate impreuna aceste fapte intra perfect in definitiile faptelor de coruptie fiind vorba aici de luare si dare de mita, tranzactia s-a facut si foloasele s-au primit, cumparare si trafic de influenta, directorul n-a facut misculatiile singur, a cerut unor subordonati sa faca diverse lucruri folosindu-se de influenta pe care o avea ca superior ierarhic”, potrivit unui comunicat FSANP.