Discriminare şi după moarte: Daune reduse cu o treime pentru un român mort în Italia. Motivul e HALUCINANT

Curtewa de Apel din Milano a dat o decizie pur şi simplu halicinantă în cazul acordării de despăgubiri familiei unui român mort în Italia. Magistraţii din Peninsulă au hotărât că despăgubirile trebuie reduse cu o treime, deoarece România are un nivel de trai mai scăzut decât Italia.

04 aug. 2015, 18:47
Discriminare şi după moarte: Daune reduse cu o treime pentru un român mort în Italia. Motivul e HALUCINANT

„Valoarea daunelor se reduce cu 30 la sută, date fiind costurile mai mici de trai în statul de rezidenţă”, se arată în decizia judecătorilor milanezi, în cazul românului mort în Italia. Judecătorii Curţii de Apel din Milano au calculat despăgubirile la suma de 140.000 de euro. „În calcularea valorii daunelor s-a ţinut cont de specificităţile zonei monetare naţionale în care vor fi utilizaţi banii oferiţi familiei”, au ţinut să mai precizeze judecătorii. 

Decizia judecătorilor milanezi a fost aspru criticată de organizaţiile nonguvernamentale, fiind considerată ca încălcare a principiul egalităţii, prevăzut şi în Constituţia Italiei.

Cazul românului a atras şi atenţia presei italiene, care consideră că este vorba de nerespectarea criteriului egalităţii. „Român mort într-un accident, daunele reduse din cauza nivelului redus de trai”, scrie site-ul MilanoToday.it. „Milano, victima este român: daunele reduse cu 30%”, subliniază La Repubblica.

Românul Vasile P. a decedat în octombrie 2007, după ce a fost lovit de un camion în orăşelul italian Barletta, în sudul Italiei. În decizia iniţială, Tribunalul din Milano stabilise despăgubiri în valoare de 210.000 de euro pentru familia românului.