Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în România! Ce a păţit o femeie din Japonia pe o stradă din Bucureşti

Virusul ucigaș din China i-a speriat și pe români, care au început să se ferească de persoanele cu origini asiatice întâlnite pe stradă. Maratonista japoneză Hiroko Ogawa, care în prezent locuiește în București susține că a fost victima discriminării rasiale în timp ce mergea pe stradă în capitala României.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 18:46
Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în România! Ce a păţit o femeie din Japonia pe o stradă din Bucureşti

„Aseară în timp ce am mers pe străzi în Bucureşti, un copil mic mi-a strigat, „Ai coronavirus?” Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în România…”, a scris Hiroko Ogawa miercuri pe Facebook.

Postarea a strâns rapid aproape 200 de reacții, iar zeci de români au sărit să o încurajeze pe japoneza în vârstă de 60 de ani.

Hiroko Ogawa povestea într-un interviu pentru HotNews că s-a mutat în București în urmă cu 15 ani, după ce s-a îndrăgostit de un român. Femeia spune că a rămas impresionată de cât de prietenoși sunt oamenii din țara noatră.

Citește și: Raed Arafat, despre virusul ucigaş din China. „Nu sunt motive de panică”

„Când merg în țară cu trenul, pe distanțe lungi, oamenii din compartiment sunt prietenoși, îmi vorbesc și după patru-cinci ore de călătorit împreună, devenim prieteni. Schimbăm numerele de telefon. În Japonia, oamenii nu prea vorbesc. Dorm, stau pe telefon sau citesc. Nu sunt interesați lângă cine stau atunci când călătoresc”, spunea ea în 2018.

Teama de coronavirus a provocat un scandal și în Târgu-Mureș, unde părinții mai multor elevi au cerut ca un copil să nu mai fie primit la ore pentru că mama sa urma să se întoarcă din China și putea fi infectată.