Discuţii între ministrul Justiţiei, Dragnea şi Tăriceanu privind transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a venit, joi, la Parlament, unde s-a întâlnit cu preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, surse parlamentare citate de Mediafax menţionând că discuţiile au vizat inclusiv transpunerea în legislaţie a Directivei privind prezumţia de nevinovăţie.

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 12:43
Discuţii între ministrul Justiţiei, Dragnea şi Tăriceanu privind transpunerea Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Comisia specială pentru legile Justiţiei elaborează, în această perioadă, propunerea legislativă privind transpunerea Directivei, care va fi depusă la Senat. Procedura prevede ca senatorii să depună amendamente, apoi Comisia va elabora un Raport pe care îl ca trimite Camerei, care este for decizional.

PSD ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare în luna ianuarie pentru a transpune în legislaţia românească Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie, au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că dacă România nu transpune Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie în termen, riscă o procedură de infrigement, precizând însă că speră ca Parlamentul să adopte proiectul de lege.