Dispar permisele de conducere şi cărţile de identitate. Cu ce vor fi înlocuite

Publicat: Sâmbătă, 03 Martie 2018 11:13 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Martie 2018 11:13 // Sursa: romaniatv.net

Începând cu anul 2018, polonezii vor putea să își folosească telefonul mobil în locul cărții de identitate. Până la permis mai este doar un pas.


Adio carte de identitate fizică în Polonia. Polonezii au pus la cale o aplicație prin care cetățenii vor putea folosi telefonul mobil în locul cărții de identitate.

“Sper că polonezii, cunoscuți în Europa pentru deschiderea pe care o au față de noile tehnologii, vor fi lideri în rândul utilizatorilor acestei aplicații”, a spus ministrul polonez Anna Strezynska.

Pentru a putea să se folosească de telefonul mobil pentru a-și confirma identitatea, de exemplu în fața unui polițist, mai multe modificări ale legilor în vigoare se află în prezent în pregătire în Polonia și vor trebui să fie aprobate apoi de Guvern și de Parlament.

Din primele informații, documentul în sine nu va fi conținut în telefon, ci stocat în cloud și va putea fi accesat grație unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.

Ministrul polonez a menționat: “Cartea de identitate va fi doar primul document utilizabil în această manieră. Permisul de conducere a vehiculelor, certificatul de înmatriculare, carnetul de student și adeverința ce atestă proveniența unei persoane dintr-o familie numeroasă vor deveni și ele disponibile prin aceeași procedură”.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
carte identitate permis auto permis conducere Polonia
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 19:10
Răspunde | Votează email 0 email
Romania Anormala
Incetati cu minciunile , inca nu se stie cind va fi in Romania doar cu telefonul.
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H