Concedieri în Educaţie. Cine sunt primii angajaţi disponibilizaţi

Valentin Popa, ministrul Educației, a început concedierile în ministerul pe care îl păstorește, fiind vizate inițial persoanele detașate, potrivit Libertatea. Sindicatele se tem că statul va începe concedieri colective deoarece fondurile de salarii nu mai ajung.

RomaniaTV.net
09 feb. 2018, 09:15
Concedieri în Educaţie. Cine sunt primii angajaţi disponibilizaţi

Anunțurile de la Educație au declanșat un adevărat scandal, o serie de directori suspendându-se din funcție, iar alții refuzând să scrie notele de întrerupere a contractelor, potrivit surselor. Unei persoane chiar i s-a făcut rău la birou vineri, mai scrie sursa citată.

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat la Realitatea TV că acesta este un semn că, din cauza legii salarizării bugetare și a revoluției fiscale, fondurile de salarii nu mai ajung pentru plata actualilor angajați. Acesta se teme că statul va începe disponibilizări masive. „Primul efect a fost reforma fiscală și probabil al doilea este reducerea de personal. O restructurare a personalului. Am ajuns la situația în care am avut și trei șefi pe același post, care erau plătiți cu salariu de șef. S-au înmulțit șefii și nu a fost o organizare adecvată. Este un prost management care ar trebui să fie corectat”, a declarat Bogdan Hossu, președinte Cartel Alfa, la Realitatea TV.