BOMBĂ găsită într-un autocar care aparţine unei firme din România. La bord se aflau şi cetăţeni români UPDATE

Un dispozitiv exploziv artizanal a fost descoperit într-un autocar plin cu pasageri bulgari, care circula pe ruta Praga-Varna, informează, luni, postul de televiziune bTV. 

18 mai 2015, 07:47
BOMBĂ găsită într-un autocar care aparţine unei firme din România. La bord se aflau şi cetăţeni români UPDATE

UPDATE: Autorităţile l-au indentificat pe teroristul care a pus bomba la bord şi îl caută în toată Europa. Experţii susţin că ar fi vorba de un atentat pus la cale de teroriştii din gruparea Statul islamic.

UPDATE: Complotul care viza autocarul ar putea fi opera reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă surse citate de presa ungară şi bulgară.

UPDATE: Autocarul aparţine unei firme din România şi este înmatriculat în Bulgaria. În autocar erau 34 de pasageri, inclusiv cetăţeni români, potrivit HVG.hu.

‘Bomba a fost descoperită duminică după-amiază, la verificarea autocarului în Budapesta și a fost dezamorsată de reprezentanți ai serviciilor speciale locale. Nimeni nu a avut de suferit’, a citat bTV anunțul făcut de compania Omega Group, ce asigura transportul de pasageri.

Șoferii autocarului au simțit la Budapesta un puternic miros de benzină, după care au decis să efectueze o verificare suplimentară a compartimentului pentru bagaje, unde într-o geantă au descoperit o canistră cu benzină cu un dispozitiv explozibil atașat la aceasta. Pasagerii au fost evacuați, iar la locul incidentului a fost chemată o echipă de geniști, care au dezamorsat bomba.

Citeşte şi Ameninţări cu bomba la Piteşti. Doi copii au pus autorităţile pe jar

Pasagerii au fost transferați într-un alt autocar și urmează să ajungă luni la Varna. Potrivit Novinite, se crede că persoana care a plasat dispozitivul exploziv s-a urcat în autocar la Praga și a coborât la Budapesta. Identitatea acesteia nu este deocamdată cunoscută. Poliția a început o anchetă.