Dispozitive moderne pentru curăţenie exemplară în spitale. Vezi cum se detectează urmele de mizerie

Curăţenie lună şi zero infecţii! Asta promite conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, după ce a cumpărat trei dispozitive moderne care pot detecta urmele de mizerie din unitatea medicală.

20 feb. 2018, 17:14
Dispozitive moderne pentru curăţenie exemplară în spitale. Vezi cum se detectează urmele de mizerie

O lanternă cu ultraviolete, un gel special şi o cutie cu pudră. De atât este nevoie pentru a detecta urmele de mizerie din spitale. Cel puţin asta speră conducerea Spitalului Judeţean din Bistriţa, care a cheltuit 1.800 de lei pentru trei dispozitive-minune împotriva murdăriei.

„Exista doua tipuri de martori in kitul de prezentare. Unul sub formă de gel, celalalt praf care se aplica de catre o echipa de control. Se aplica fara sa stie personalul care face curatenia dupa care se verifica modul de efectuare a curateniei”, a declarat Gabriel Lazany, manager Spitalul de Urgenta Bistrita.

Medicii din spital spun că tester-ul minune ar putea combate chiar şi temutele infecţii intraspitaliceşti.

„Cu acest tester se verifica cum a fost efectuata curatenia pe anumite suprafete, daca iese pozitiv e un semnal de alarma si intram cu determinari de laborator care ne arata ce anume din flora patogena exista in spital”, a declarat Dr.Cristina Delia – Roman – medic primar Epidemiologie.

Personalul care se ocupă de curăţenie va fi verificat la sânge, dacă şi-a făcut treaba cu responsabilitate.

Conducerea Spitalului Judeţean Bistriţa vrea să mai cumpere un alt dispozitiv care verifică modul cum sunt igienizate mâinile personalului. În plus, managerul spitalului susţine că în curând se va introduce lenjeria de unică folosinţă.