Dispozitivul care ASCUNDE NUMERELE de înmatriculare, vândut de români pe internet. Costuri şi amenzi VIDEO

Inventivi şi fără teama de lege, mulţi români vând pe internet dispozitive care ascund numerele de înmatriculare ale maşinilor, la fel ca în filme, la infractori sau spioni.

03 sept. 2015, 06:52
Dispozitivul care ASCUNDE NUMERELE de înmatriculare, vândut de români pe internet. Costuri şi amenzi VIDEO

În viaţa reală, şoferii le folosesc pentru a evita camerele de supraveghere, dorind ca în acest mod să nu mai plătească rovigneta. Cu toate acestea, poliţiştii spun că amenda este de 20 de ori mai mare decât rovigneta pe un an, potrivit ZDI.

Citeşte şi Numărul de înmatriculare al maşinii îţi arată dacă vei face accident. Testul care îţi arată ce va urma

Pe internet există numeroase clipuri care demonstrează cum funcţionează un astfel de dispozitiv. Mai mult, aparatul este dotat cu o telecomandă. Astfel, după ce se apasa pe un buton, peste numere apare o bucată de plastic negru. Cu toate acestea, el se vinde pe internet drept „suport număr de înmatriculare electric”. Chiar dacă vânzătorii spun că este legal, autorităţile sunt de altă părere.

 

Obturarea plăcutelor de înmatriculare este interzisă de Codul Rutier, fiind prevăzută amenda între 9 şi 20 puncte amendă. Din acest motiv, amenda ajunge la 2100 de lei şi la reţinerea certificatului de înmatriculare a autoturismului.

Citeşte şi Cele mai NESIMŢITE numere de înmatriculare. Vezi lista plăcuţelor INTERZISE de poliţie