Dispută pe preţul pământului cumpărat de Ioana Băsescu. Cumpărat prea scump sau la preţul pieţei?

Ioana Băsescu a cumpărat terenul agricol din Călăraşi la preţul de 4.500 de euro hectarul, însă prefectul de Călăraşi susţine că suma ar fi suficientă pentru achiziţia a două hectare de pământ în zona respectivă. În schimb consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu susţine că prefectul nu ştie care e preţul pământului în judeţ.

13 nov. 2013, 21:06
Dispută pe preţul pământului cumpărat de Ioana Băsescu. Cumpărat prea scump sau la preţul pieţei?

Într-o intervenţie telefonică la România TV, prefectul de Călăraşi, George Iacob, a spus că terenul cumpărat de Ioana Băsescu este de o calitatea foarte bună pentru agricultură, însă a lăsat de înţeles că fiica preşedintelui s-a păcălit la preţ. „Din datele pe care le am eu, în zona Nana-Luica, preţul terenului este undeva la 2.000 € hectarul. Mi-aş dori ca cel puţin un tânăr din 10 să aibă 4.500 € nu să cumpere un hectar, ci două în acea zonă”, a declarat Iacob.

Fiind unul din sfătuitorii Ioanei Băsescu în această tranzacţie, consilierul prezidenţial pe probleme de agricultură Adrian Rădulescu a spus că prefectul nu cunoaşte preţul real al terenurilor în judeţ. „Mâine îmi dau demisia şi plec din zona publică dacă în Călăraşi, în zona aceea, pământul se vinde cu 2.000 € hectarul.

Familia lui Traian Băsescu primeşte bani frumoşi de pe urma terenului de 290 de euro cumpărat de Ioana. Potrivit România TV, doar subvenţiile anuale ajung la preţul unei garsoniere din Bucureşti. Asta în condiţiile în care nici ratele pe care le plăteşte nu sunt de ignorat.

„Destul de scump leasingul, nu-l puteam duce având în vedere că trebuie plătite şi ratele lunare care nu sunt mici sunt peste 30.000 lei pe lună”, a declarat Traian Băsescu.

Dacă ne luăm după calculele specialiştilor, profitul anual al lui Băsescu, dacă ar continua să cultive grâu şi orz pe teren, aşa cum se întâmplă şi acum, ar fi unul de 44.000 de euro. Plus subvenţiile, 90.000 de euro. În 15 ani, familia şefului statului va avea astfel creditul plătit integral.

„Cu salariul unui preşedinte nu poţi să cumperi să obţii un credit prin care să cumperi 291 de ha de pământ. Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să reuşesc să-l trec pe numele meu pentru că eu vreau să fiu fermier, v-am anunţat de multă vreme că îmi dorec acest lucru”, a mai spus şeful statului.