Avertisment îngrijorător. Conflictul din Siria riscă să se transforme într-un nou RĂZBOI MONDIAL

Premierul rus Dmitri Medvedev a ameninţat joi că o ofensivă terestră externă în Siria riscă să declanşeze "un nou război mondial". El a făcut această declaraţie într-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt, care va fi publicat vineri.

11 feb. 2016, 19:53
Avertisment îngrijorător. Conflictul din Siria riscă să se transforme într-un nou RĂZBOI MONDIAL

„Ofensiva terestră face în general ca un război să devină permanent”, a avertizat șeful guvernului rus într-un interviu pentru ediția de vineri a cotidianului german Handelsblatt.

„Americanii și partenerii noștri arabi trebuie să se gândească bine: vor un război permanent?”, a declarat Medvedev.

„Ar fi imposibil” ca un astfel de război să fie câștigat rapid, „în special în lumea arabă, unde fiecare luptă cu fiecare”, a mai spus el, conform traducerii în germană a afirmațiilor sale.

Citeşte şi: Rusia aşteaptă răspunsul SUA privind propunerea pentru un armistițiu în Siria

„Toate părțile trebuie obligate să se așeze la masa negocierilor, în loc să dezlănțuie un nou război mondial”, a declarat el.

Medvedev a mai spus că SUA și Rusia trebuie să exercite presiune asupra tuturor părților implicate în conflict pentru a se ajunge la o încetare a focului.

Rusia desfășoară bombardamente aeriene în jurul orașului cheie Alep, în sprijinul ofensivei puternice a trupelor loiale președintelui sirian Bashar al-Assad împotriva rebelilor. De cealaltă parte, forțele aeriene ale SUA și ale altor țări occidentale sunt de asemenea implicate în atacuri aeriene în nordul Siriei împotriva pozițiilor jihadiste.

Citeşte şi: Arabia Saudită, dispusă să trimită trupe la sol în Siria să lupte împotriva Statului Islamic

Arabia Saudită a vorbit recent despre o posibilă desfășurare de trupe terestre în Siria, în cadrul coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.