Dmitri Rogozin, noi acuzaţii la adresa Republicii Moldova: Guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a declarat luni că guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă, iar SUA ar intenţiona să pregătească diversionişti şi trupe în eventualitatea unui nou conflict militar în Transnistria, relatează site-urile Radio Chişinău şi deschide.md.

07 aug. 2017, 16:10
Dmitri Rogozin, noi acuzaţii la adresa Republicii Moldova: Guvernarea de la Chişinău este pro-românească şi pro-fascistă

Dmitri Rogozin a comentat interdicţia de survol a spaţiului aerian al României pentru aeronava în care se afla, menţionând că e o „crimă” comisă de către Chişinău şi Bucureşti.

„Este o crimă, fiindcă avionul cu combustibilul la limită a aterizat la Minsk. Desigur că vom răspunde, important e să înţelegem cum anume să reacţionăm şi, totodată, să înţelegem ce se petrece la Chişinău. Analiza mea spune că România şi guvernarea moldovenească, pro-românească şi pro-fascistă, cu multă impertinenţă au hotărât să fie în trend cu politica americană, care presupune doar rusofobie, idiotism, sancţiuni şi declaraţii sălbatice”, a declarat Rogozin.

Vicepremierul Rusia consideră că evoluţia negativă a evenimentelor privind relaţiile Rusia-Republica Moldova ar putea conduce la reizbucnirea conflictului transnistrean.

„Acolo [la Nistri] se află contingentul nostru militar, care păzeşte depozitul fostei Armate a 14-a sovietice. În al doilea rând, acolo se află pacificatorii noştri: aproximativ 450 de oameni. Iar Moldova creează în permanenţă dificultăţi în legătură cu rotaţia militarilor în regiune”, a spus Rogozin.

Rogozin a comentat o ştire difuzată de Russia Today care susţine că Forţele Navale americane ar fi anunţat o licitaţie pentru construcţia unor obiective de infrastructură pe poligonul de la Bulboaca, Republica Moldova.

„Proiectarea şi construcţia unor obiective pentru pregătirea unor operaţiuni militare în condiţii urbane… Americanii încep pregătirea diversioniştilor şi trupelor cu destinaţie specială ale Republicii Moldova pentru un eventual conflict cu Transnistria”, a spus Dmitri Rogozin.

Săptămâna trecută, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, din cauza „caracterului neprietenesc, denigrator şi ofensator la adresa Republicii Moldova şi poporului său”.