DNA a dispus control judiciar în cazul lui Vasile Secară, fost director al CFR Călători

Procurorii DNA Braşov au dispus control judiciar pentru 60 de zile faţă de Vasile Secară, preşedintele Directoratului "CFR Călători SA" la data faptelor, cercetat pentru şantaj, transmite Agerpres.

04 feb. 2015, 11:49
DNA a dispus control judiciar în cazul lui Vasile Secară, fost director al CFR Călători

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat că, începând cu august 2014, în calitate de director al CFR Călători, în baza unei înţelegeri prealabile cu Gheorghe Rădulescu, directorul SRTFC Braşov (cercetat în aceeaşi cauză în stare arest la domiciliu), a efectuat acte de constrângere morală (ex. convorbire telefonică din care rezultă ameninţarea cu evacuarea din locuinţa de serviciu şi cu desfacerea contractului de muncă) asupra unui angajat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov, prin care solicită să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov.

„În felul acesta, Vasile Secară urmărea să-l ajute pe Rădulescu să-şi păstreze funcţia în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în funcţia de director al SRTFC Braşov a persoanei şantajate”, susţin procurorii.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Vasile Secară are următoarele obligaţii: să se prezinte la parchet; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat, conform programului de supraveghere întocmit, sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu persoane anume nominalizate de procurori.

Sursa citată subliniază că lui Vasile Secară i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Luni, Vasile Secară a demisionat din funcţia de director al CFR Călători.